• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
"Diyarbakır Kırklar dağındaki ucube yapılar yıkılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bem Bir Sen (Belediye ve Özel İdareler Birliği Sendikası) Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Kırklar dağının imara açılmasını eleştirerek Kırklar dağındaki konutların şehrin değiştirdiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Gökdemir, Diyarbakır'ın tarihi ve doğal tabiat mesire alanlarından Kırklar dağının önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Kırklar dağı bu şehrin kültürel ve sosyal yaşamında derin izler bırakmıştır. Halkın kültürü ve türkülerine mal olmuş, şehirle bir bütün ve sosyal yaşamın en önemli mekânlarından biridir.” dedi.

Kırklar dağı, Hevsel bahçeleri ve tarihi Diyarbakır surlarının bu şehrin tarihi ve kültürel hazinelerini oluşturduğunu söyleyen Gökdemir, “Bu üçlü hazineden Hevsel bahçeleri ve Surları dünya kültür mirasında yer alırken Kırklar dağı ise uğradığı ihanet ile bu üçlü altın hazineden nasibini alamamış ve fiyakasız ve ehliyetsiz DBP'li belediyelerce imara açılması ile adeta sırtından hançerlenmiştir.” diyerek tepki gösterdi.

Bu bölgeyi imara açan DBP'li Sur belediyesinin yıllardır dillendirdiği "Kürt halkı", "demokrasi", "ağaç","doğa", "ekolojik toplum" gibi sözlerinin hikaye olduğunu ifade eden Gökdemir, bunların asıl amaçlarının ise siyasi rant ve kişisel çıkar olduğunu söyledi.

Son olarak, Kırklar dağında yapılan yapının bir an önce yıkılması gerektiğini belirten Gökdemir, halka mal olmuş bu tür mekânların halkın yararına olacak şekilde mesire ve piknik alanı olarak bir an önce düzenlenmesini istedi. (Emrah Deniz/ Hamza Adiyaman - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir