• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...

3`üncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk oturumda 3 kazanım elde ettiklerini belirten Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, bunun yetmediğini ve kamu görevlilerin yüzünü güldürecek yeni teklife kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, kamu görevlilerini mutlu edecek teklife kadar mücadeleye ve müzakereye devam edeceklerini belirttikleri açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Kamu İşveren Heyeti`nin, son iki oturumda Memur-Sen olarak ortaya koyduğumuz kararlı duruş sonrasında geldiği nokta önemli, ancak yeterli değildir. Biz, mali ve sosyal haklar bakımından ‘Büyük Türkiye`, vicdani tekliflerimiz açısından da ‘Yeni Türkiye` iradesiyle örtüşen teklifler bekliyoruz. Biz, kasanın anahtarının değil emeğimizin hakkının peşindeyiz. Memur-Sen ve on bir hizmet kolundaki yetkili sendikalarımız, Türkiye`nin sahip olduğu ekonomik gücün ve değerler zemininin, hem mali ve sosyal haklarımızı hem de sosyal ve vicdani haklarımızı karşılayacak seviyede olduğunu biliyoruz. Sermaye kesimine, girişimcilerine teşvik paketleriyle destek olan siyasi irade, toplu sözleşme masasını, emeğiyle ve alın teriyle geçinen kamu görevlilerine yönelik ‘sosyal teşvik paketi`ni hayata geçirme zemini olarak görmeli ve gereğini yapmalıdır. Hükümet ve Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme imzalamak ve kamu görevlilerini mutlu etmek istiyorsa, kasanın ağzını açmalı, hakkımızı vermeli ve bu amaçla kamu görevlilerine oransal zam yanında taban aylığı ve refah payı ile birlikte sosyal yardımlarda da önemli ölçüde artışlar sağlamalıdır.”

Yapılan açıklamada, “3 Ağustos`ta başlayan 3`üncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 3 kazanımla başladı. Başbakan Davutoğlu`nun Memur-Sen 5. Genel Kurulu`nda talebimiz üzerine taahhütte bulunduğu 2005 yılından sonra görev başlayan kamu görevlilerine bir derece verilmesi, Kamu İşveren Heyet Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in de kabul etmesiyle toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunda elde edilen kazanım oldu. Aynı oturumda eş durumu özrüne dayalı atamalarda 3 yıllık sigortalılık süresi şartı kaldırılarak, iki yıl içinde 360 gün prim ödeme ve halen sigortalı olarak çalışma şartının getirilmesiyle önemli bir mağduriyet giderildi. Yine toplu sözleşme düzeninde ve görüşme sisteminde değişikliğe gidilerek hizmet kollarının teklifleri özel bir gündemle ele alındı ve ikinci oturumda hizmet kollarının teklifleri tek tek tartışıldı.” denildi. (İLKHA)