• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
Peygamber Sevdalıları Mardin`de Coştular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST- DER) tarafından düzenlenen Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav) adlı Kutlu doğum etkinliğine Mardin halkı yoğun ilgi gösterdi. Gelen izleyiciler salona sığmadı. Program saat 20.00"de Artuklu Üniversitesi AKM salonunda yapıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan mevlidi şerifin ardından Mustafa Altıntop"un seslendirdiği ilahilerle devam etti.


Onun Getirdiği Mesaj Dünyanın Dört Bir Tarafına Ulaştı

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Araştırmacı Yazar A.Kadir Turan, yaptığı konuşmada, Peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek, "Binlerce kez peygambere salât ve selam olsun onun sünnetini yaşamak için bu mekânda bir araya geldik. Bulunduğumuz şehrin apayrı bir özelliği vardır. Mardin hicretin 15yılında fethedilmiş. Mekke`nin fethine katılmış atlar aynı zamanda Mardin`in kalesine de çıkmışlardır."dedi.

Turan sözlerine şöyle devam etti: "Peygamber efendimizin anlatılacak birçok yönü vardır ancak siyere baktığımda aklıma hep bu örnek gelir. Yüce resul henüz bir genç tek bir elbisesi vardır imkânları yok çünkü para topluyor kendine bir elbise alacak pazara gidiyor. Yolda bir fakir görüyor onun elbisesine bakıyor ve diyor ki onun elbisesi benimkinden daha eski o benden daha muhtaç diyor ve kendine aldığı elbiseyi o fakire veriyor. İşte biz böyle bir insan için bir araya gelmişiz. Daha vahiy kendisine gelmeden bile hep insanları düşünmüştür. O öyle bir peygamber ki; İslami tebliğ uğrunda çok eziyet ve cefa çekmiştir. En yakın akrabaları ona sırtını çevirmiştir. Kimse ona sahip çıkmıyor. Ama bir çocuk ona yardımcı oluyor. Peygamberin hayatı her anı bir mucizedir. Ama o yolundan vazgeçmiyor. O`nun mesajı Mekke`de yaşanacak Medine `de yaşanacak, şehir şehir dolaşacak, Şam, Kudüs, Urfa ve nihayet Mardin`e ulaşacaktı. Yine Londra Washington`a ulaşacak çünkü bu yüce Allah`ın takdiri. Bizler de bu mesajı her yere ulaştırmalıyız. O`na layık olmamız gerekir."şeklinde konuştu.

Yazar A.Kadir Turan`ın konuşmasından sonra sanatçı Bilal sahne aldı. İzleyiciler Bilal`ın okuduğu ilahilerle adeta coştular.


Program Molla Mahmut Kılınç hocanın konuşmasıyla devam etti. Mahmut Kılıç hoca yaptığı konuşmada "Kadın, çocuk yaşlı demeden gönderdiğiniz selamları Resululllah efendimiz kendi kabristanından alıyor ve O`da size selam yolluyor. Buraya gelişimiz sadece bir gün onu hatırlamak ve anmak için değildir. Her zaman Onun sünnetini anlamaya ve yaşamaya çalışmalıyız. Peygamber sevdası artık salonlara sığmıyor. Bu sevgi İslam düşmanlarını kahrediyor. Bu sevda çok daha dile getirilmelidir." şeklinde konuştu. Okunan ilahiler ve yapılan dua ile program son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/131/1.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/131/2.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/131/3.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/131/4.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/131/5.jpg

Mehmet Arasan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir