• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
Koçak: Eğitim kalitesi için hep birlikte çalışacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim sezonu öncesi yetkililerden brifing aldı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne gelişinde Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Vali Koçak, 2015-2016 Eğitim Öğretim sezonu öncesinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kurumun iş ve işlemleri ile yürütülen projeler hakkında brifing alan Vali Koçak, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Mardin'de eğitim-öğretim kalitesinin arttırılması için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Kadim bir medeniyete hizmet etmiş, çok önemli ilim ve bilim adamlarını bağrında yetiştirmiş olan Mardin'in her alanda ama özellikle de eğitimde bulunduğu noktadan daha ileriye taşınması gerektiğinin altını çizen Vali Ömer Faruk Koçak, “Tarihe dönüp bakıldığında; kadim medeniyetlere ev sahipliği yaparak ilime ve bilime ışık tutmuş nice değerli bilim adamları kazandırmış olan Mardin'in özellikle de eğitimde bugün bulunduğu noktadan çok daha farklı noktalarda olması gerekiyor. Bunu gerçekleştirebilmek için hepimize görev düşüyor. Eğitim camiasının fedakar temsilcileriyle hep birlikte çalışarak bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Amacımız, eğitim konusunda hedefimiz tabi ki daha ileride, daha ön sıralarda olabilmektir. Bu nedenle gayretimiz Mardin'deki çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, ülkemizi gelecekte beklediğimiz çağdaş medeniyetin de önüne taşınmasıdır. Burada asıl beklentimiz eğitimcilerimizin fedakarlıklarına devam etmeleridir. Ancak biz de eğitimcilerimize ve öğrencilerimize eğitim ve öğretimdeki alt yapı eksikliklerini ve fiziki imkansızlıkları gidererek iyi bir fiziki ortam hazırlama konusunda çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Mardin'de ve bazı yerleşim alanlarında sınıf mevcutlarının yoğun olduğunu kaydeden Koçak, söz konusu yoğunluğun ortadan kaldırılması için ciddi bir bina yatırımının olduğuna işaret etti.

Vali Koçak, “Bazı ilçelerimizde sınıf mevcutları yoğun ama buna karşın yeni dönemde eğitime başlayacak okullarımız ve dolayısıyla da sınıflarımız var. İnşallah bu sınıflar önemli oranda bir rahatlama sağlayacaklardır. İnanıyorum ki hep birlikte bütün sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Buradan Eğitimlerimizden beklediğimiz fedakarlıkları aynı zamanda velilerimizden de beklediğimizi belirtmek isterim. Öğrencisiyle yakından ilgilenen velililerin eğitim kalitesine yapacağı olumlu katkıları göz ardı edemeyiz. Tıpkı hayırseverlerimizin daha kaliteli bir eğitim için yaptıracakları yeni okulların eğitim standardımızın yükselmesi noktasında yapacağı olumlu katkı ve yayacağı sinerji gibi…” diye konuştu.

Toplantıda Mardin'in Eğitim'deki durumuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ile şube müdürleri de Vali Koçak'a çok kapsamlı brifing verildi.

Toplantıda ayrıca; yetiştirici kurslarının planlamalarını amaçlarına uygun şekilde yapılması ve takip edilmesi, öğrenci servislerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak adına önleyici denetimlerin yapılması, özel öğretim kurumları ile ilgili denetleme mekanizmasının işletilmesi konuları da masaya yatırılarak, uyulması gereken konuların üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğinin altı çizildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir