• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Silvan Operasyonunda Son Durum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA'nın geçtiği son habere göre 700 polis ve askerle operasyon başlatıldı, örgüt mensupları silahlarla karşılık verdi. Çatışmada bir kişinin öldüğü iddiası var.

AA'nın geçtiği habere göre ilçede Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde sokak aralarındaki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bazı sokaklara bırakıldığı iddia edilen patlayıcı  düzeneklerin temizlenmesi ve Halk Sağlığı Merkezi'nin yeniden hizmet vermesini sağlamak amacıyla operasyon yapıldı.

700 GÜVENLİK GÜCÜYLE OPERASYON

Asker ve polisten oluşan yaklaşık 700 personelin katılımıyla gerçekleştirilen müdahaleye iddiaya göre örgüt mensupları uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. Çatışma çıktığı, Dicle Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan bir kişinin öldüğü, diğer yaralının ise Silvan Devlet  Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtiliyor.

İlçede gerginlik sürüyor.

Diyarbakır Valiliğince dün ilçede 01.00'den itibaren ikinci bir  duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ve Silvan'ın da aralarında bulunduğu 4 ilçede  15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir