• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Hayat karartan illet: Kumar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, kumarın toplumun ana dinamikleri olan aileleri yıktığını söyledi. Kur`an-ı Kerim'de de kumarla ilgili insanları uyaran ayetlerin olduğunu belirten İdikut, “Bugünkü toplumumuzun felakete uğramasına sebep olan ana etkenlerden bir taneside kumardır. Birçok küçük beldelerimizde özellikle ilçelerimizde maalesef kumar hayatın bütün alanlarına hakim olmuş ve ailelerin dağılmalarına sebep olmuş durumdadır." ifadelerini kullandı.

“Kumar intiharlara sebep olan bir illettir”

Milli piyango ve buna benzer şans oyunlarıyla ailelerin yok olduğunu söyleyerek, Sistemin de teşvik ettiği bazı oyunların genç hayatların sönmesine sebep olduğuna dikkat çekti. İdikut, “Allah'ın ve toplumun nefretini celp eden ve huzuru bozarak ailelerin dağılmasına sebep olan ve insanları birbirine düşman eden bu illetten uzak durulmalı, kumar oynadıktan sonra bunalan o insan intihara kalkışarak hem dünyası hem de ahireti mahvoluyor.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak, Allah'ın haram kıldığı ve fenalık olarak nitelendirilen bu kötü davranıştan toplum olarak uzak durmak gerektiğini belirterek, “Allah kumara duçar olanları kumar hastalığından muhafaza etsin ve onları kurtarsın." dedi. (Yunus Sırat- M.Sıdık Bilge - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir