• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Paralel Yapı AK Parti teşkilatına da sızmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17-25 Aralık darbe girmişinde başarısız olan Paralel Devlet Yapılanması`nın, tüm kamu kurumları ile siyasi partilere sızan elemanlarının, FETÖ politikaları çerçevesinde sinsice çalışarak zafiyet oluşturmaya çalıştığı öğrenildi. Özellikle AK Parti hükümetini yıpratmak için her türlü yola başvuran paralel kripto elemanlarının, günü geldiğinde sızdıkları kurumları içten içe kemirmeye çalıştığı belirlendi. Bunların en çarpıcı örneği ise AK Parti`nin en güçlü olduğu illerin başında gelen Bursa`da yaşandı. AK Parti Bursa İl Başkanvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Seçim Koordinasyon Başkanı olan Abdullah Duman`ın Paralel Yapı`nın en önemli kripto elemanlarından biri olduğu ortaya çıktı.

Paralel okulun kurucu üyesi
Abdullah Duman`ın kripto paralelci olduğu, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı`nın 18.02.2015 tarihli belgesiyle tespit edildi. Duman`ın Paralel Yapı`nın karargâhı konumunda olan Nilüfer Eğitim Kurumları`nın kurucu üyesi olduğu da belgelendi. STAR`ın ulaştığı belgede, Abdullah Duman`ın terör örgütü FETÖ ile 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra ilişkisini kesmiş gibi gösterdiği, ancak gizliden tüm faaliyetlerine devam ettiği ve AK Parti`yi içten içe zayıflatmaya çalıştığı iddia edildi.

1- Yargı, emniyet ve TSK`nın da aralarında bulunduğu devletin tüm kurumlarına sinsice sızan FETÖ`nün, AK Parti`nin içinde de gizlenerek faaliyetlerine devam ettiği belirlendi.

2- İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı`nın Şubat 2015 raporuna göre, AK Parti Bursa İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Seçim Koordinasyon Başkanı Abdullah Duman FETÖ ile ilişkili.

3- Abdullah Duman, aynı zamanda Paralel Yapı`nın karargâhı konumundaki Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Dayanışma ve Eğitim Derneği`nin kurucu üyesi olarak görev yapıyor.

TORUN NEDEN KORUYOR
İl Başkanı Cemalettin Torun`un ise, Abdullah Duman`ın kripto olduğu konusunda bir çok kez uyarıldığı öğrenildi. Torun`un bu uyarılara rağmen Duman`ı koruduğu ileri sürüldü. Özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Cemalettin Torun`un, Paralel Yapı`yla olan geçmişteki tüm bağlantılarını gizlemesini istediği Duman`ın, sosyal medyada temizlik yaptığı tespit edildi. Torun`un, paralelci olduğunu bilmesine rağmen Duman`ı neden koruyup kolladığı ise merak ediliyor.

Kaynak : Star

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir