• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Barzani`nin görev süresi uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çarşamba günü toplanacak parlamento komisyonun bu kararını değerlendirecek.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Neriman Talip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kürdistan'da yeni başkanlık seçimi yapılana kadar Barzani yasal olarak görevde kalacak" dedi.

Barzani'nin görev süresinin uzatılması için KDP Siyasi Büro üyesi ve IKBY Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer Eminki'nin, Adalet Bakanlığına başvurduğunu anlatan Talip, "Komisyon üyeleri toplanıp talebi değerlendirdi ve Barzani'nin tüm yetkileriyle yeni bir başkanlık seçimine kadar görevinde kalmasına karar verdi" diye konuştu.

Talip, siyasi partilerin uzlaşmayla bir karar almaması halinde de 2008 yılında çıkarılan yasanın 9'uncu maddesine göre, Barzani'nin görevine devam edeceğini ifade etti.

Buna göre, Kürt bölgesindeki başkanlık krizinin, Adalet Bakanlığı Komisyonu'nun kararıyla yasal olarak çözüldüğü belirtiliyor. Ancak işin siyasi boyutunda partilerin uzlaşmaya varması bekleniyor.

Siyasi partiler, çarşamba günü toplanacak parlamentoda, hem Adalet Bakanlığı Komisyonunun kararını değerlendirecek hem de Barzani'nin yetkilerinin çerçevesiyle, yeni başkanlık seçimini ele alacak.

Parlamento oturumunda 2017'de yapılması planlanan başkanlık seçiminin halk oyuyla mı yoksa mecliste mi yapılacağı gibi konular ele alınacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir