• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
Davutoğlu: Koalisyon ihtimali kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile hükümet kurma çalışmaları kapsamında yaptığı görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, elinden gelen bütün çabayı gösterdiğini belirterek, "Şu anki tablo itibarıyla koalisyon ihtimalini gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi bir görüşme yaptıklarını belirten Davutoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkânını mümkün görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. Şu anki tablo itibarıyla koalisyon ihtimalini gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor. Bana da hükümet kurma görevi, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak çerçevesinde tevdi edilmiş olduğu için bununla ilgili elimden geleni yapmış olduğum konusunda manen mutmainim. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşmelerinde koalisyon zemini oluşturamadıklarını ifade eden Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen gerek Sayın Kılıçdaroğlu ile CHP-AK Parti koalisyonu çerçevesinde, gerekse Sayın Bahçeli'yle MHP koalisyonu oluşturulmasının zemininin olmadığı açık şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir