• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
“7 Haziran seçimlerinde halk siyasete sorumluluk yükledi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son haftalarda bölgede yaşanan şiddet sarmalı ve beraberinde gelen ölüm haberleriyle halkın mağduriyetler yaşadıkları olaylarla değerlendirmelerde bulunan, Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan Çözüm-Der`in Başkanı Av. Ercan Ezgin, 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın siyasete sorumluluk yüklediğini ve sorunların mecliste çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Bütün insanların nesiller boyu unutamayacağı ve büyük acılarla dolu anıların olduğuna dikkat çeken Ezgin, “Karşılıklı ölümcül hadiseler ve hikâyeler oluştu. Yüreğimiz acılarla doldu. Ancak ölümsüz ve kavgasız bir ortamda ruh halimizin iyileşmesi mümkün olabilir. İyileşme, normalleşme ve diyalog kanallarının tekrardan açılabilmesi için öncelikle ölümlerin kalıcı olarak durması, silahların da artık kalıcı olarak susması gerekir. Devir silahlara veda ve diyalog devridir. 7 Haziran seçimlerinde halkın siyasete yüklediği sorumluluk, ‘artık silahlar konuşmasın, sorunlar mecliste çözülsün` mesajıdır.” ifadelerini kullandı.

“Türklerle Kürtler birlikte yaşam konusunda güçlü bir eğilim içerisindedirler”

Süreci destekleyen ciddi adımların atıldığı anlarda her zaman ortaya çıkan provokasyonların olduğunu söyleyen Ezgin, “Kürtlerdeki büyük ekseriyet anayasal güvenceyle, eşit ve özgür birey olarak kadim kardeşleri olan Türklerle birlikte yaşamak konusunda güçlü bir eğilim içerisindedirler. Özellikle Kürtlerde ‘çözüm süreci` göz bebeği gibi korunması gereken bir şans olduğu için destek yüzde yüze yakındır. Süreci destekleyen birçok kesimin asıl endişe ve çekincesi ise sonuç alıcı ciddi adımlar atıldığı anda, her zaman ortaya çıkan provokasyonlar ile sürecin kesilmesi veya bitirilmesi korkusudur.” şeklinde konuştu. 

Son yaşanan olaylarla aslında Türkiye`de iktidar yapısının dizayn edilmeye çalışıldığını belirten Ezgin, “Ulusal ve uluslararası vesayetçi ağababalar, şantajla, tehditle ülke siyasetini ve iktidar yapısını dizayn etmeye, Türkiye'yi diz çöktürüp, dar bir alanda yönetilebilir bir çukura çekmeye çalışıyorlar. Tunus, Libya, Mısır ve Suriye üzerinde oynanan ve aslında ‘Arap Baharı `safsatası ile oyunları Türkiye üzerine kaydırmaya çalışıp, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimleri ile cebir, şiddet ve tehditle yapamadıklarını uydurma algılarla kanaatlere, kanaatleri de inanca devşirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Türkiye'de artık silahla çözülecek ve sonuç alınacak bir sorun olmadığını söyleyen Ezgin, “Sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket etmek lazım. İstek ve kışkırtmaların etkisi altında kalmadan ortak akılla hareket etme zamanıdır. Emin olun çözüm sürecinden başka bir çıkarımız yoktur. Aksini düşünmek, aksine söz ve eylemlerde bulunmak büyük bir sorumsuzluk, tarihin affetmeyeceği bir çılgınlık olur ve bu vebalin altından da kimse kalkamaz.” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir