• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Hastalıkları teşhis edilemeyen aile hastaneye yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Derik ilçesinde teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle bir kızlarını kaybeden ve aynı hastalığı taşıyan aile fertleri Kızıltepe Devlet Hastanesine yatırıldı.

Hastaneye yatırılan aile fertlerinden kan alındıktan sonra Dahiliye, Göğüs hastalıkları, İntaniye, Kardiyoloji, Nöroloji doktorları tarafından muayene edildi.

Gerekli tüm tetkikleri takip edilmesinin ardından sonuç alınamazsa hasların Ankara’ya sevk edileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Kardiyoloji Uzmanı Fethullah Kayan, ailede baş gösteren hastalıkların ardından 15 yaşındaki kızlarının hayatını kaybettiğini belirterek bunu basına yansıdıktan sonra öğrendiklerini ifade etti.

Kayan, “Hassasiyetimizden dolayı gidip aileyi ilçeye bağlı olan köyde ziyaret ettik. Aileyi hastanemize davet ettik. Hasta olan bütün aile bireyleri hastanemize geldiler. 5 kişi şu anda hasta. Biz bunların yatışlarını yaptık. Hastalarımızın ileri tetkik ve tedavileri için elimizden gelenini yapacağız. İlk planlı hastalara destek tedavisi düzenleyeceğiz.” dedi.

Hastaların bazı tetkiklerini Ankara’ya göndereceklerini ifade eden baştabip Kayan, “Yine Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi ile yaptığımız telefon görüşmesi sonucunda hastalarımızın gerekli olan bazı kan tetkiklerini Ankara’ya gönderip oradan sonuçları almaya çalışacağız. Yine hastanemizde bu hastalarımıza yapabileceklerimizin en son noktasına geldiğimiz yerde hastalarımıza daha ileri tetkik ve tedavi için Ankara’ya göndermeyi planlamaktayız.” diye konuştu.

Hastalarla ilgili tedavileri düzenlemeye çalıştıklarını belirten Kayan, “Dahiliye, Göğüs hastalıkları, İntaniye, Kardiyoloji, Nöroloji servislerindeki doktor arkadaşlarımızın katılımı ile yapacağımız konsey toplantıları itibarı ile hastalarımızı değerlendirmiş olup ilgili tedavileri düzenlemeye çalışacağız. Ancak bunun uzun bir süre alacağını belirtmekte fayda var. Bu tahlil sonuçlarının çıkması, hastaların değerlendirilmesi uzun bir süreç alacaktır. Bu noktada da sabırlı olmak gerekiyor ama biz üzerimize düşeni fazlasıyla hakkıyla yapmaya çalışacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah hastalarımız şifa bulacaklardır. Bundan da ümit varız inşallah.” şeklinde konuştu.

Baba Süleyman Ayhan ise  “Bu konuda kendi şahsım adına ailem adına hocama çok saygılarımı sunarım. Burada çocuklarımın yatışını yaptığı için onlarla ilgilendiği için teşekkür ederim. İnşallah bu hastanenin içinde bir çare bulunur bir teşhis konulur. Bu teşhisin konulması istiyorum. Benim bir çocuğum gitti diğer çocuklarımın gitmesini istemiyorum. Diğer taraftan vefat eden kızımı Diyarbakır’a adli tıp kurumuna gönderdim. Oradaki raporun bir ay süreceğini söylüyorlar eğer bu rapor bir aya kadar orada bekletilirse buradaki çocuklarımın teşhisine bir faydası olmayacak. Oradaki görevli arkadaşlarımıza o adli tıp raporunu göndermelerini, tempoyu hızlandırmalarını onlardan rica ediyorum.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir