• DOLAR 32.534
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2493.333
  • ...
SON DAKİKA
Nisanur Dergisi Ağustos sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aylık aile dergisi Nisanur'un Ağustos 2015 sayısı çıktı. Dergi 45. sayısında; “Kadının Sosyal Alandaki Ahlakı” konusunu ele alırken; başyazısında;  “Müslüman kadının gayret ve çabalarının karşılık bulması için her açıdan kendisini hazır hale getirmesi ve davayı bütün işlerinin önüne alması gerekir” ifadelerine yer vermiş.

Derginin bu ay ki söyleşi kısmında ise Sosyolog-Yazar Hülya Şekerci ile Müslüman kadının sosyal hayatın içinde yozlaşması üzerine bir röportaj yapılmış.

Derginin editör yazısında; “Her geçen günün ardından daha da belirginleşen zaman içerisinde öyle gelişmeler/farklılıklar yaşanıyor ki; hayret ve esefle müşahede etmekten alamıyoruz kendimizi… Değişim, dönüşüm, gelişim gibi kavramlar esasen sevindirmeli ve heyecanlandırmalı değil mi? Ancak bu değerlerinizle çelişkili, olumsuz anlamda oluyorsa; doğrudan yanlışa kayma/sapma şeklinde tezahür ediyorsa elbette yaşattığı duygu koca bir üzüntü olacaktır. Ancak bundan ibaret kalmaması; kişiyi ciddi bir reaksiyona geçirmesi gerektiğini de unutmamak gerekir. Zira gerçek mümin, girdiği ortama uyan değil ortamı kendine/değerlerine uydurma adına çabalayandır… Şahsiyetli, erdemli bir insana yakışan da budur!” sözlerine yer verilmiş.

Derginin editör yazısında dosya konusu hakkında ise, “Tam da buradan hareketle, zamanla gelişen teknoloji ve bir takım şeytani akımların da etkisiyle yozlaşan değerlerimiz var bizim! İçimizi acıtan, kanayan yaralarımız… Şüphe yok ki bunların başında Müslüman kadının şahsiyeti geliyor. Kirlenen duyguları… Bulanıklaşan düşünceleri… Yozlaşan tesettürü… Kur’an ve sünnetten uzaklaşan hareketleri… Zira bu durum toplumun temelden sarsıyor. Tabi gayretli Müslümanlar olarak bu sancıyı da bir kamçıya dönüştürme erdemini gösterebilmek gerektiğine inanan bizler, bu ay Müslüman kadının sosyal alandaki ahlaki duruşunu irdelemek istedik.” ifadelerine yer verilmiş.

Nisanur Dergisi her ayın her ayın 2. haftasında Türkiye ve Avrupa’daki okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir