• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Umut Kapısı Manisa temsilciliği açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`de faaliyetlerde bulunan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan Umut Kapısı, üçüncü temsilciliğini Manisa`da açtı.

Umut Kapısı Derneği, İzmir`in Menemen ve Bayraklı ilçelerinde faaliyete açtığı temsilciliklerinden sonra, Manisa merkezde de üçüncü temsilciliğini açtı. Açılış programa İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş ve Manisa`da faaliyet gösteren çeşitli STK`ların yetkilileri de katıldı.

Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere İzmir Umut Kapısı Derneği Genel Başkanı Hacı Şani söz aldı.

“Peygamber`in; ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` sözünü düstur edindik”

Dernek Başkanı Hacı Şani, Umut Kapısı`nın yaptığı çalışmalar hakkında Manisalılara şu bilgileri verdi: “Hedefimiz; toplumun maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Özverili kardeşlerimizle beraber bu yola çıktık. Hamdolsun bugün itibariyle Manisa temsilciliğimizi de açtık. Bizler, Peygamber`in; ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` sözünü düstur edindik. Bugüne kadar çok sayıda aileye gıda yardımında bulunduk. Evlerinin ihtiyaçlarını, yakacaklarını temin ettik.  Soğukta kalan Suriyeli kardeşlerimize yardım ulaştırdık. Ve böylelikle bu hayır kervanı sizlerin de katkısıyla yürümeye başladı ve yürümeye devam ediyor. Bugün Manisa`dayız. Manisa`daki gönüllü kardeşlerimizin çalışmaları daha önce de vardı. Ancak Umut Kapısı`yla bu çalışmalar ivme kazanacak.”

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş ise yapılan hayır çalışmalarının bereketini göstereceğini vurgulayarak; Allah, bize gayret versin, kıpırdama aşkı versin. Kıpırdayınca bu işler oluyor. Su, bir kıpırdamanın neticesidir. Sizler bugün burada yeni bir hayır kapısı açtınız. Allah bunun bereketini verecektir.” dedi.

Açılış programına halk yoğun ilgi gösterirken, Grup Şüheda sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle program sona erdi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir