• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Kızıltepe`de Kur`an Kursu öğrencileri arası bilgi yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde “Haydi gençler Kur`an ayında Kur`an`la buluşalım” sloganı ile başlatılan bu yılki Yaz Kur`an Kurslarında son haftaya girilirken, Kızıltepe Müftülüğü bünyesindeki kurslarda okuyan başarılı öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi.

23 Nisan İlkokulunda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 300 camide eğitim gören ve kurslarında başarılı olan yaklaşık 150 öğrenci katıldı.  

Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Kızıltepe Müftü Vekili Kemal Kahraman, “21 Haziran`da başlayan Yaz Kur`an Kurslarımızda son haftaya girdik. Biz de çocuklarımızın aldığı yeni bilgilerden itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularından 80 soru hazırladık. Ve çocuklarımızın seviyelerini belirlemeye çalıştık. İlçe ve köylerdeki yaklaşık 300 Kur`an Kursumuzdan en başarılı öğrencilerimizi seçtik. Yaklaşık 300 kursumuzdan 150 öğrencimiz katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının bize tahsis ettiği “Dinimi öğreniyorum I-II-III” kitaplarını daha önce öğrencilerimize dağıtmıştık. Soruları o kitapçıklardan hazırladık. Sınavı o kitapçıklardan gerçekleştiriyoruz. Sınavda ilk üçe giren başarılı öğrenci ve hocalarına ödül vermeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir