• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Ene
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her şeyi yaratan ve her şeyin sahibi biri olmalı. Peki ama benim Rabbim kim? diye düşünüyordu. Yıldızların ayın güneşin doğuş ve batışlarını izledi. Hayır! Benim Rabbim böyle ortadan kaybolup gitmez. Ben kaybolup gidenleri sevmem. Kaybolmaya mahkum şeyler benim Rabbim olamaz, der. Benim Rabbim her yerdedir. Ben O`nu göremesem de O beni görüp gözetir. Hz. İbrahim ve Nemrudu ``ene`` dürbünüyle ele alırsak. . . . Hz. İbrahim enesiyle putların ne fayda ne de zarar getirebileceğini, varlıklara bakıp yaptığı karşılaştırmalarla, varlıkların sınırlı, Allah`ın ise sonsuz olduğunu ve yine varlıklara bakarak onları yaratan ve onların sahibi olan Allah`ı bulur.
 

Nemrudun ``ene``si ise Üstad Bediüzzaman hazretlerinin dediği gibi ``ene kalınlaştıkça insan vücuduna yayılır. Ejdarha hükmüne geçer. `` Evet Nemrut bir ejderhanın pençesinde olduğunu ve her an yutulup cehennemi boylayacağının farkında değildi. O insanlara zorbalıkla ilah olduğunu kabul ettirmişti. Taki Rabbim Allah’tır diyen bir genç karşısına çıkana dek. Benim Rabbim güneşi doğudan doğurur. Sende batıdan doğur, doğurabilirsen tabi. Nemrut susar. Ama enesi susmaz. Yakın dedi kocaman bir ateşte, ibret olsun. Ene’si kalın olan insan her zaman korkak ve zorbadır. Korktuğu ve zorba olduğu için Nemrut, doğan tüm erkek çocukları öldürtür. Korkak ve zorba olduğundan Hz. İbrahim`i ateşe attırır. Ama enesi ince olan, nemrutlara da meydan okur, onların yaktığı ateşlere de.
 

Enesi kalın olan gündüz gibi aydınlık mucizeleri görseler de iman etmez. Nitekim mucizeleri gören birçok kavim bu apaçık bir sihirdir. deyip mucizelerin üstünün örten bir kılıf uydurmaya çalışmışlardı. Ama enesi ince olan etrafındaki her şeyin Allah`a götüren işaretler olduğunu anlar. Sinek kanadında bile Rabbini görür. Enesini inceleştirip, herşeyde Rabbimizi görme temennisiyle. Vesselam.

 

Yasemin Mamiş / Adana - Yaş: 22

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir