• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
PKK Yüksekova`da Halkı Göçe Zorluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ: Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sözde özerkliğin altyapısını oluşturmak isteyen  PKK üyeleri, mahalle ve sokak girişlerine hendek açıp, el yapımı patlayıcı yerleştirerek, güvenlik güçlerinin bölgeye ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

PKK yandaşlarının 4 gün önce Yüksekova'da "sözde özerklik" ilan ettiğini açıklamasının ardından PKK  ilçe merkezindeki faaliyetlerini artırdığı gözlendi.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile Öz Savunma Birimleri (ÖSB), ilçe merkezindeki birçok eylem ve saldırıyı organize ederek, bölge halkına korku salmayı amaçlıyor.

Daha önce özellikle kamu kurum binaları ve güvenlik birimlerine roketatar, uzun namlulu silahlarla saldıran PKK, şimdi de güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek için mahalle ve sokaklarda hendek açıp, barikat kuruyor.

Eski Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerindeki yollara açtıkları hendeklere yangın söndürme ve mutfak tüpleriyle desteklenmiş el yapımı patlayıcı yerleştiren PKK'lılar, bu yöntemle olaylara müdahale etmek için gelen polislere yönelik ses getiren eylemler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Çocuklar kullanılıyor

Hendeklerin yanı sıra demir kapı ve direklerle yollara barikat kurup güvenlik güçlerinin müdahalelerini önlemeye çalışan PKK, eylemlerinden rahatsız olan vatandaşları da göçe zorluyor.

Bir taraftan güvenlik güçlerinin müdahalesini önlemek bir taraftan da asker ve polisleri patlayıcıların bulunduğu bölgelere çekmek isteyenPKK'lılar, yaptıkları eylemlerde çocukları kullanmaktan da geri kalmıyor.

Yüzü maskeli çocukları, ellerine verdikleri roketatar ve uzun namlulu silahlarla kirli emellerine alet eden PKK mensuplarına karşı güvenlik güçleri de operasyonlarını titizlikle yürütüyor.

Halkın can ve mal güvenliğine herhangi bir zarar gelmemesi için temkinli davranan güvenlik güçleri, müdahale için en uygun zamanı bekliyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir