• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
`Libya`da Ne Yaptıysam İsrail İçin Yaptım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
El- Alem televizyonunun bildirdiğine göre Fransa’daki 900 Yahudi’nin katıldığı bir konferansta Libya devrimi sırasında Ulusal Geçiş Konseyi liderleriyle gerçekleştirdiği temasları, Yahudi olduğu için ve İsrail’e faydalı olmak için yaptığını açıkladı.
 
Libya’daki hatıralarına yer veren yeni bir kitabı yayımlanan Levy, “Benim son birkaç aylık faaliyetlerimin birçok sebebi vardı. Birincisi ben bir Fransız’ım ve ülkem adına dünyayı bir diktatör rejimden kurtarmak için önemli bir görev üstlendiğim için onur duyuyorum. İkinci sebep ise ben bu görevi Yahudi olduğum için yaptım. Ben bu meseleyi Bingazi’de ve Trablus’ta görüştüğüm Libyalı liderlere de söyledim” dedi.
 
Fransız haber ajansı da konuyla ilgili haberinde Bernard Henri Levy’nin Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nden Fransız hükümetine Libya’da kurulacak yeni düzenin Filistin meselesinde ve İsrail’in güvenliği konusunda daha ılımlı bir politika izleyeceğine ilişkin sözlü mesaj götürdüğünü söylediğini bildirdi.
 
Levy’yi Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin teorisyenlerinden biri olarak niteleyen Fransız haber ajansı, Berdard Henri Levy’nin Fransız hükümetine götürdüğü mesajda Libya’da kurulacak yeni rejimin İsrail’le ilişki kuracağını söylediğini bildirdi.
Fransız haber ajansının bu haberi üzerine açıklamada bulunan Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Abdulhazıf Govka, Levy’nin Ulusal Geçiş Konseyi’nin İsrail’le ilişki kurma kararında olduğuna dair ifadesini yalanladı.
 
Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil de Ulusal Geçiş Konseyi’nin İsrail’le işbirliği yapacağına ilişkin Bernard Henri Levy’nin sözlerini yalanladı.
 
Fransa`daki İsrail lobisinin en ektili ismi sayılan Bernard Henri Levy, birkaç ay önce de Paris`te Suriyeli muhalifleri bir araya getiren bir konferans düzenlemiş, Suriye Müslüman Kardeşler örgütünden bir temsilcinin de konferansa katılması muhalifler araında tartışma yaratmıştı.
 
YDH
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir