• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Yapıcıoğlu: PKK eylemleriyle Kürtlere zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaretler için Batman`a gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, son olaylar, özerklik açıklamaları, koalisyon süreci ve erken seçimle ilgili İlke Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı.

“PKK`nın bombalı eylemleri IŞİD`in eylem pratiğine benziyor”

PKK`nın özellikle bölgede yaptığı bombalı saldırı ve girişimlerde bulunmasına değinen Yapıcıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Batman`ın şehir girişindeve Silopi`de bomba yüklü araçlar patlatıldı. Bombalı araçlarla yapılan saldırılar özellikle de IŞİD`in eylem pratiğini kıyasıya eleştiren kişiler tarafından benzer niteliğinde eylemler yapması tam bir çelişkidir. O esnada orada kimlerin bulunacağı, kimlerin bombadan etkileneceği ve bu eylemin tam olarak kimlere yönelik olduğu hususunda tam bir açıklık yoktur. Bunlar vahşice eylemlerdir. Tam da terör tanımının içinde hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde bu tanımın içine giren türden eylemlerdir. Bunların tasvip edilmesi asla mümkün değildir. Bunlar lanetlenmesi gereken eylem türleridir.” dedi.

“En büyük zararı Kürtler görüyor”

İstenmeyen çatışmalı bir sürecin başladığını söyleyen Yapıcıoğlu,“20 Temmuz`dan buyana her gün olay, ölüm ve cenaze haberleri geliyor. Bu memleket bunu hak etmiyor. Bu eylemlere başvuranlar belki kendilerine siyaseten yeni bir alan açma niyetiyle veya ellerini güçlendirme niyetiyle böyle bir şeye yeltenip giriştiler. Özellikle de Kürtler adına bunları yaptıklarını iddia ediyorlar. Şurası muhakkak ki bu tür eylemlerde ve yeni bir çatışmalı sürece girmekten en büyük zararı Kürtler görüyor. Bu yol yol değildir. Şiddet, silah ve bombalı saldırılar hak arama yöntemleri değildir.” şeklinde konuştu.

“HDP`ye verilen yüzde 13`lük oy, PKK`ye verilen bir destek değildir”

Geçtiğimiz günlerde bazı il ve ilçelerde yapılan ‘özerklik` ilanlarına da değinen Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Peş peşe fıkra gibi özerklik ilanları ve özyönetim ilanları gelmeye başladı. Daha önce kırsalda askerle çatışmaya girenler herhalde bu aşamada bu gücü yeterince görmüyor olacaklar ki, bu sefer sokaklarda çocuk yaştaki Kürt evlatlarını, asker ve polisin önüne sürerek, onları mümkünse öldürterek ve cenazelerinin üzerinde siyaset yapmaya, kendilerine yeni alanlar açmaya çalışıyorlar. Günlerdir ve hatta haftalardır halkı yoğun bir şekilde sokağa çağırıyorlar, serhıldanlara çağırıyorlar. Bu çağrıları karşılık bulmuyor. Bundan da inşallah bir ders çıkarırlar ve HDP`ye verilen yüzde 13`lük oyun PKK`nin eylem tarzına ve ideolojisine verilen bir destek anlamında olmadığını umarım anlamışlardır.”

“AK Parti ile MHP`nin bir koalisyon kurma ihtimali vardır”

Hükümet ile diğer partiler arasında yaşanan koalisyon çalışmaları ve erken seçim ihtimalini değerlendiren Yapıcıoğlu, “7 Haziran seçimlerinden hemen sonra da biz aslında şöyle demiştik; ‘ufukta bir erken seçim var, koalisyon kurulsa da kurulmasa da` şuanda mevcut tabloda AK Parti'nin dışarıda kalacağı bir koalisyonun sıfır olduğu anlaşılmış durumdadır. AK Parti'nin CHP ile de koalisyon kurmayacağı, bir ayı aşkındır yapılan görüşmeler ve açıklamaların ardından geçtiğimiz hafta anlaşılmış oldu. Şuanda da yine hükümet erken seçim tek seçenek haline gelmiş dese de, bize göre halen daha AK Parti ile MHP`nin bir koalisyon kurma ihtimali vardır. Bu ihtimal çok zayıf bir ihtimal de değildir. Ancak bu koalisyon kurulmazsa zaten zorunlu olarak seçime gidilecek. Bu koalisyon kurulsa bile, bu koalisyonun ömrünün 4 yıl olacağını biz düşünmüyoruz. Yine her hâlükârda bir erken seçim vardır. Ama erken seçimin zamanı konusunda şuanda bize göre bir belirsizlik var. Ekim veya Kasım ayı içerisinde de seçim olabilir. Önümüzdeki bahara da sarkabilir ama her hâlükârda 4 yıl sonra seçim olmayacak erken bir seçim olacak.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR seçime girecek mi, nasıl girecek?

Erken seçim olması halinde parti olarak mı, bağımsız olarak mı seçime girip girmeyecekleri konusuna da değinen Yapıcıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Şuanda erken seçim olup olmayacağı konusunda bir netlik yok. Bu konu netleşince partinin yetkili organlarında arkadaşlarımızla istişare ile en sağlıklı bir karara varmaya çalışacağız inşallah. Mutlaka teşkilatlarımız ve tabanımızla da bu konuda görüşeceğiz, onların da görüş ve düşüncelerini alacağız. Seçimin tarihi netleşmeden seçime girip girmeyeceğimiz, gireceksek parti olarak mı, bağımsız adaylarla mı gireceğimiz konusunda şuanda bir şey söylemek için erkendir.”  (M.Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir