• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Adana'da kamuya özel haşere ekibi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş; kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler,  resmi daireler, okullar, ibadethaneler, yoğun kullanılan parklar, tarım işçilerinin kaldığı alanlar ve Suriyeli mültecilerin kaldığı noktalara hizmet vermek üzere özel haşere ile mücadele ekibi kurulduğunu bildirdi.

Akkuş, söz konusu özel birimin kentteki resmi kurumlara ilaçlama hizmeti vermeye başladığını belirterek, “Gerek kamu kurumlarının resmi talebi ve gerekse yapılan programla periyodik olarak vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu resmi daire, okul, ibadethane gibi tüm kamu kurumlarına ait binalar haşereye karşı ilaçlanıyor.” dedi.

“Bodrum ve ambarların temizliği çok önemli”

Kullanılan ilaçların insan sağlığına karşı bir tehdit içermediğini belirten Akkuş, ağır astım hastalığı bulunan vatandaşlarda ise alerji yaratabileceği uyarısında bulundu. Akkuş, “Haşereyle mücadele konusunda kamu kurumlarından iş birliği talep ettik. Özellikle birçok kamu kurumunun ambar ve depolarının temizlik yönünden çok eksiklikleri bulunduğunu, bununda haşerelerin üremesine ve çoğalmasına ortam oluşturduğunu belirledik. Özellikle depo ve ambarlarda pis su birikintileri, gıda artıkları ve havasız nemli ortamın larva üremesine yönelik uygun ortam oluşturduğunu bu nedenle bodrum ve ambarların temizliği ve pis su giderleri bakım ve onarımı mücadeleye büyük etki yapıyor” diye konuştu.

Açıklamada; özel ilaçlama ekibinin periyodik olarak yapılan program dâhilinde kamu kurumlarını ilaçladığı belirtildi. Bunun yanı sıra 24 saat açık olan ALO 153 veya (322) 328 82 72 nolu telefonlarla da bu birime ulaşmanın mümkün olduğu bildirildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir