• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
1800 Kiloluk Bomba, Kenti Boşalttırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`da II. Dünya Savaşı`ndan kalma patlamamış bir bombanın etkisiz hale getirilmesi için Koblenz kentinin neredeyse yarısının boşaltılmasına karar verildi.
 
1,800 kilogram ağırlığındaki bomba, Ren Nehri`nde suların çekilmesinin ardından ortaya çıktı. II. Dünya Savaşı`ndan bu yana en büyük tahliye operasyonuyla karşı karşıya kalan kentte bombanın bulunduğu yerden 1,8 kilometre çapında bir alan, tehlike alanı olarak ilan edildi.
 
106 bin kişilik nüfusu olan kentte tehlike alanında yaşayan yaklaşık 45 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Yanlarında kalacak aile üyeleri ya da arkadaşları olmayanlar için tehlike alanı dışındaki okullarda geçici barınaklar hazırlandı ve ücretsiz otobüs seferleri konuldu.
 
Tehlike bölgesi içinde yer alan iki hastane, hastalarını diğer hastanelere nakletmeye başladı ve bütün ameliyatlar ertelendi. Tren istasyonunun kapatıldığı kentte hapishanedeki mahkumlara da her an tahliye edilmek üzere eşyalarını toplamaları söylendi.
 
Suyun 40 santimetre altında kaldığı ve hemen yakınında daha küçük bir Amerikan bombasının bulunduğu için uzmanların bombayı etkisiz hale getirmekte zorlandıkları bildirildi. İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri`ne ait bombanın etkisiz hale getirilmesi hafta sonuna kadar ertelendi.
 
Uzmanlar, bombanın çevresine 350 adet birer tonluk kum torbası yerleştirmeyi ve içinde bulunduğu suyu boşaltmayı planlıyor. Kum torbalarının yerleştirilmesi için yüzen bir vinç kullanılacak.
 
Sonbaharda Ren Nehri`ndeki suların azalmasıyla II. Dünya Savaşı`ndan kalma çok sayıda patlamamış cephane ortaya çıktı.
Pazar günü Neuwied kentinde bulunan 500 kilogramlık bir Amerikan bombasının etkisiz hale getirilmesi için bin kişi tahliye edilmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir