• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Mısır darbe mahkemesi yine ceza yağdırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da askeri darbe mahkemesinin 26 subay ve 2 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu hakkında 5 yıl, 15 yıl ve müebbet hapis cezaları verdiği bildirildi.

Mısır basınında yer almayan ve resmi makamlar tarafından açıklamada bulunulmayan söz konusu kararlara ilişkin Dünya Hak ve Özgürlükler Birliği açıklama yayımladı.

Açıklamada, askeri darbe mahkemesi tarafından rütbeleri Tuğgeneral, Albay, Yarbay, Binbaşı ve Yüzbaşı rütbelerindeki 26 subay ile 2 İhvan yetkilisine 5 yıl ila müebbet hapis arasında değişen cezaların verildiği belirtilerek, sivillerin ve askerlerin yargılandığı davadan çıkan kararların iptali talep edildi.

Öte yandan askeri darbe mahkemesi tarafından verilen kararın temyiz yolunun açık olduğu kaydedildi.

Gıyabında yargılanan sanıklardan İhvan'ın önde gelen isimleri Hilmi es-Seyyid Abdulaziz el-Cezzar ve Muhammed Abdurrahman el-Mursi Ramazan'ın yanı sıra 26 farklı rütbeli askerden 4'ünün de firari olduğu belirtildi.

Başlangıç tarihi Nisan ayına uzanan davanın Mısır medyasında yer almaması dikkati çekerken, sanıkların 2013 yılında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ardından oluşan rejime yönelik "askeri darbe girişimi", "askeri sırları ifşa" ve "İhvan'a mensup olma" suçlamalarıyla yargılandığı ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir