• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Liseler için nakil süreci başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, liselere nakiller için tercih başvuru süreci de başladı.

Liseler için hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile bir orta öğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde "e-okul.meb.gov.tr" adresinden nakil başvurusunda bulunabilecek.

MEB, yerleştirmeye esas nakil tercih başvurularını bugünden itibaren 21 Ağustos'a kadar alacak. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları 24 Ağustos'ta ilan edilecek. İkinci dönem nakil başvuruları 24-28 Ağustos'ta alınacak, sonuçları ise 31 Ağustos'ta duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılacak, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak.

Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp, onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek.

Ayrıntılı bilgi için http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na ulaşılabilecek. 

(AA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir