• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
Bu haftada sıcaklar bunaltmaya devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Ordu çevreleri ile Tekirdağ'ın batısı, Kastamonu'nun güneyi, Sivas ve Yozgat'ın kuzeyi, Çankırı'nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında iç Ege ile Marmara'nın doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın batısının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu,

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, Yozgat ve Sivas'ın kuzey kesimleri ile Çankırı'nın kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, Kastamonu'nun güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Bingöl ve Tunceli'nin kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı bulutlu 25/33

Ankara: Parçalı bulutlu 18/32

İzmir: Az bulutlu ve açık –sıcak 25/35

Adana: Az bulutlu ve açık –sıcak 25/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık –sıcak 21/39

Batman: Az bulutlu ve açık –sıcak 20/40

Van: Az bulutlu ve açık 14/39 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir