• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Işık:  "PKK ülke dışına çıkıncaya kadar mücadele sürecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 Ağustos 1999 günü saat 03.02`de meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos depreminin 16. yıldönümünde Gölcük Kavaklı Sahilinde tören düzenlendi. Gölcük Belediyesi tarafından her yıl Kavaklı Sahilinde düzenlenen anma etkinliği, geçtiğimiz yıllara oranla daha sönük geçti.

Sahilin denize baktığı noktada yapılan törenlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve depremde yakınlarını kaybedenler katıldı.

AFAD bu yıl yaşanan son olaylar nedeniyle programını kısıtlı tuttu. Sadece resim sergisi ve resmi törenin yapıldığı tören alanında bilgilendirme yapıldı. Anma töreninde protokol konuşmalarının ardından Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ali Tel, Kuran-ı Kerim okudu.

Törenin yapıldığı Kavaklı Sahilinde AFAD`a bağlı GESOTİM her yıl açtığı deprem fotoğraf sergisini açtı. Deprem fotoğraflarının sergilendiği alanda vatandaşlar çocuklarıyla birlikte gelerek deprem gerçeğini bir kez daha gördü. Duygulu anların yaşandığı sergide vatandaşlar 17 Ağustos`u bir kez daha hatırladı.

Programda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son günlerde PKK ile yaşanan çatışmalara değinerek, 7 Haziran seçimlerinin sonucunu yanlış okuyarak devlete kafa tutmak isteyenlerin karşılığını alacaklarını söyledi. Bakan Işık, PKK'liler ülkeden tamamen çıkana kadar bu mücadelenin süreceğini belirtti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir