• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Depremde kaybettiklerini 16 yılda yeniden kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de yaşanan en yıkıcı depremler arasında yer alan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin acıları tazeliğini korurken, depremde her şeyini kaybeden Serbes ailesi sıfırdan başladıkları iş hayatlarında bir dondurma markası oluşturdu.

Hakan Serbes ve ailesinin 1952 yılından beri Gölcük Değirmendere Sahili`nde işlettikleri dondurmacı dükkanı, 17 Ağustos 1999 depreminde sulara gömüldü.  Depremde bütün mal varlıkları denize gömülen Serbes ailesi hayata sıfırdan başladı.

Deprem gecesi ve daha sonra yaşadıklarını anlatan Hakan Serbes, “Deprem gecesi aşırı bir sıcak vardı burada. Saat 02.30 sularında kapattık dükkânı. Normalde 03.00 gibi kapatıyoruz, Allah`tan o akşam biraz erken kapatmışız. Bir tane florasan vardı dondurma dolaplarının üzerinde, onun tamiratı olması gerekiyordu. Onunla uğraşmak için kalsak bir yarım saat sürerdi. Ben de çalışan arkadaşlara, ‘Arkadaşlar bu gece aşırı derecede sıcak var. Çok yorulduk. Yarın sabah hallederiz` dedim. Eğer onunla uğraşmış olsaydık belki de şu anda hayatta bile değildik. Gerçi orasını Allah bilir de. Gece dükkânı kapattık. Eve gittim.  Yüzyılın felaketini yaşadık. Sonra çok şükür evimiz yıkılmadı iki katlı olduğu için. Ama tüm iş yerlerimizi, imalathanemizi, yani ticari anlamda her şeyimizi kaybettik. Ticari olarak sıfıra düştük.

Depremden hemen sonra bize haber geldi. ‘Sizin oralar su doldu` falan dediler. Bizim de dondurma makinelerimiz var, onlar da pahalı malzemeler. Babam, ‘Bari çocuklar onları kurtaralım sudan etkilenmesinler` dedi. Biz de koştuk işte. Bir geldik karşıda TÜPRAŞ cayır cayır yanıyor. Bizim dükkândan eser yok. Bizim dükkânın oralar tamamen su dolmuş. Dükkân ortada yok. Elimde sadece bir tane anahtar kaldı işte. Şöyle bir anahtara baktım. ‘Bari onu da dükkânın bulunduğu noktaya doğru atayım` dedim ve attım." dedi.

Depremin ardından dondurma ailece yeniden dondurma işine girdiklerini ifade eden Serbes, babası ve abisiyle başladıkları işlerinde her şeylerini yeniden kazandıklarını belirterek, "O günlerde hayal bile edemiyordum, yani bir evim olacak, kendime ait bir arabam olacak, bir iş yerimiz olacak kendimize ait. Ama çalışınca Allah veriyor. Biz de helalinden çalıştık, üç kardeş sırt sırta verdik. Her şeyimizi tekrardan geri aldık." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir