• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
Engellilerin kaldırım çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde kaldırımların kullanıma uygun olmaması ve vatandaşların da araçlarını kaldırımlara park etmesi engelli vatandaşları zor anlar yaşatıyor. Kaldırımlar yerine ana caddeleri kullanmak zorunda olan ve isminin yazılmasını istemeyen engelli vatandaş, şehir içinde bulunan kaldırımların kendilerine uygun olmadığını, kaldırımların biran önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

“Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz”

Kaldırımlarının çok kötü olduğunu ve bu yüzden ana caddeyi kullanmak zorunda kaldıklarını dile getiren engelli vatandaş, “Evim caddeden 600 metre uzaklıkta ve yol çok bozuk. DEDAŞ arkasındaki, yolun biran önce yapılmasını istiyoruz. Mardin`deki tüm özürlüler için bozuk kaldırımların yapılması lazım. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

“Ya kaldırım yok, ya bozuk, yâda engel var”

Birçok kez kaza riski geçirdiğini anlatan engelli vatandaş Ahmet Eski, “Araç bana çarpsa bile suçlu olan ben olacağım, çünkü caddeyi kullanmak bize yasak. Mardin merkezde kaldırımlar ya yok, olduğu yerlerde ise ya bozuk, ya da bir engel karşımıza çıkıyor.” diye konuştu.

“Mardinliler engellisine sahip çıkmalı”

Mardin il genelinde yaklaşık 70 bin engelli vatandaşın bulunduğunu aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk da, yerel yönetimlerin kaldırımları yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etti. Özellikle Mardin merkez Artuklu ilçesindeki kaldırımların engelliler vatandaşlar için uygun olmadığını kaydeden Anuk, Mardinlilerin engellisine sahip çıkması gerektiğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir