• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Âlimlerden devlet eliyle oynatılan kumara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devletin engellemesi gereken kumarı teşvik ettiğine dikkat çeken âlimler, Kur`an`ın tüm haksızlıkları ortadan kaldırmak için indirildiğini belirterek kumarın da haksız kazanç olduğunu ifade ettiler.

Van`ın en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde devlet, engellemesi gereken kumarı teşvik ediyor. Caddede elektrik panolarının üzerinde Kazı Kazan ve Milli Piyango biletlerinin satıldığına dikkat çeken Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADÜL ULEMA) âlimlerinden Molla Ali Arslan, aynı şekilde bir âlimin eline Kur`an alıp orada nasihat etmesi durumunda devletin buna müsaade etmeyeceğini belirtti.

“Kumar başkalarının sırtından kazanç elde etmektir”

Haksız kazancın başkalarının hakkını gasp etmek olduğunu vugulayan Arslan, “Kur`an`ın iniş sebeplerinden bir tanesi de haksız kazançlardır. İster haksız kazanç olsun, ister haksızlıklara göz yummak olsun ve yahut isterse haksız bir yönetim tarzı olsun Kur`an bunları ortadan kaldırmak için inmiştir. Allah`u Teâlâ Kur`an`ın birçok yerinde, ‘Bu Kitab'ı, Rablerinin izniyle, insanları karanlıklardan aydınlığa, O yegâne üstün ve övülmeğe lâyık olanın yoluna çıkarman için sana indirdik` buyuruyor. Yani cehalet, haram, münkerat ve küfür birer karanlıktır. Allah`u Teâlâ da Kur`an`ı, insanları bu karanlıktan kurtarıp İslamın nuruna çıkarmak için indirmiştir. İşte, bu haram kazançlar aynı zamanda bu karanlıklardan bir tanesidir. Çünkü kumar, çalışıp ter dökmeden başkalarının sırtından kazanç elde etmektir.” dedi.

“Kötülükleri ortadan kaldırmaya çalışalım”

Sözlerine Kur`an`dan örnekler vererek devam eden Arslan, “Allah`u Teâlâ yine bu konuda Kur`an`da, ‘Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.` buyurmuştur. Şimdi bu ayetin en son cümlesine bakalım, ‘uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.` buyuruyor. Yani eğer bugün bu kötülüklere düşmüşsek, bu yanlışlar içine düşmüşsek ve eğer bugün ümmetin başına bu felaketler geliyorsa bilin ki bu yanlış olan şeylere göz yumduğumuz veya teşvik ettiğimiz içindir. İşte, bu tür yanlışlara göz yumduğumuz için de Allah`u Teâlâ bizi bu şekilde perişan etmiştir ve kurtuluşumuz yoktur. Ancak ne zaman bu yanlışlardan kurtuluruz? Eğer bu tür münkeratlara karşı çıkar ve onları ortadan kaldırmaya çalışırsak muhakkak ki Allah`u Teâlâ bize bir kurtuluş yolunu gösterecektir.” ifadelerini kullandı.

Kötülükten sakındırmanın namaz gibi farz olduğunu söyleyen Arslan, “Bu konuda Hazreti Resulullah (sav) birçok hadisinde bunu söylüyor. Hatta bir mü`minin yani Allah`a iman ettiği gibi, meleklerine, kitaplarına, ahirete, peygamberlere, kadere ve hayır ve şerrin Allah`tan geldiğine iman ettiği gibi kötülükten sakındırıp, iyiliği de emretmesi gerekiyor. Yani bir günde nasıl beş vakit namaz farz ise hakkı söyleyip, kötülükten de sakındırmakta o şekilde farzdır.” şeklinde örnek verdi.

“Devlet eliyle kumar oynatılıyor”

Devletin kumara müsaade etmesine tepki gösteren Arslan, “Bakıyorsunuz bazı yerlerde devlet eliyle kumar oynatılıyor. Devlet milli piyango, yılbaşı piyangoları ve sayısal loto gibi kumar çekilişlerinin başına da ‘milli` koymuş. Ümmet iki grup insana bağlıdır; âlimlere ve yöneticilere bağlıdır. Eğer yöneticiler devlet imkanlarını da arkalarına alarak, devlet kuvvetiyle de kumarı halka dayatıp ve haksız kazanç elde ediyorsa halk ne yapsın? Bu durumda halk da kötülüklere yönelecektir. Devlet yapıyor, kimse devlete bir şey demiyor. Âlimler suskun, diyanet suskun, dindarlar suskun kimse uyarmıyor. İşte yarın Allah bu milleti bu haksız kazanç için helak edecektir. Çünkü Hazreti Resulullah`ın bu konuda bir hadisi var, ‘Eğer bir toplumda günah, isyan, yasak işler yapılıyorsa ve onu engelleyecek insanlar da varsa, ama engellemiyorsa Allah`u Teâlâ onlara bela gönderir.` Bugün bakın en büyük bela da bu değil midir? Toplumun bütününde kumar, fuhuş ve her türlü kötülük devlet eliyle serbest edildi. Allah`u Teâlâ da başımıza öyle belalar getirdi ki şu anda bir Müslüman kendi evinden yüz metre ileriye emniyetli ve güven içerisinde gidemiyor. Bu en büyük belalardan bir tanesi değil mi? Halk arasında eğer bu fitneler yayılıyorsa, o sırada Allah korusun eğer biz karşı çıkmazsak Allah`u Teâlâ öyle bir bela verir ki iyilerimiz bile dua edecek, duası kabul olmayacaktır.” diyerek uyarıda bulundu.

Cumhuriyet Caddesi`nin başından sonuna kadar elektrik panolarının üzerinde Kazı Kazan ve Milli Piyango biletlerinin satıldığını belirten Arslan, günümüzde iyiliğin yerine kötülüğün geçtiğine dikkat çekerek, “Buyrun dindar bir insan gitsin, şu anda Cumhuriyet Caddesinde işlenen kumarı kaldırsın ve yerine Kur`an`ı bırakıp orada nasihat etsin. Göreceksiniz polisi de, halkı da, âlimleri de, aileleri de buna karşı çıkacaktır. Yani kötülüğe göz yumarak öyle bir duruma geldik ki kötülük iyiliğin yerine geçmiş. Eğer bu halk tekrar sirkelenip gaflet uykusundan uyanmasa, bu halkın başına öyle felaketler gelecek ki Ad ve Semud kavminin başına gelen felaketlerden de büyük olacaktır. Evet, belki o dönemde olduğu gibi peygamberler aramızda yoktur ama ebedi olarak peygamberlerin de görevini yapacak Kur`an-ı Kerim ve Hazreti Resulullah`ın Sünneti aramızda vardır.” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet Caddesinden geçen din adamları kumara göz yumuyor”

Arslan, “Müslümanın görevi kötülüklere karşı çıkmaktır, eğer gücümüz varsa bileğimizle onlara öyle bir ceza vereceğiz ki insanlar bir daha o tip kötü işlere bulaşmasın. Yoksa dilimizle karşı çıkacağız. Bunu da yapamıyorsak kalbimizle bu kötülüklerden nefret edeceğiz ki bu da imanın en zayıf noktasıdır. Eğer bu en zayıf noktasını da yapamıyorsak hardal tanesi kadar da imanımız yoktur demektir. Cumhuriyet Caddesinden geçen nice âlimler ve imamlar bu harama nasıl oluyor da göz yumuyorlar. Kumardan toplanan paralarla da Müslümanların kanı dökülüyor. O parayla Kur`an okuyan insanların kanı dökülüyor. Daha dün gece Şemdinli`de hafız bir âlimi, o paralarla alınmış silahlarla taradılar. Ardından sitelerinde, bir tanesini daha vurduk diye övgüyle yayınladılar. Düşünün, o silahlar ne ile alındı? Namaz kılan fakat kötülüğe göz yuman âlim ve imamların parasıyla alındı. Ve o silahlar, o insanlara verilip canavarlaştırıldı ve ardından Müslümanların kanı döküldü. İşte, bu kötülüklere sessiz kalanlar kıyamet günü bu hesabı nasıl vereceklerini düşünsünler.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir