• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Bakan`an `güvenli bölge` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır "Suriye`de sığınmacıların geri dönebileceği bir güvenlik bölge oluşturmak istiyoruz. Orada evler, okullar inşa edeceğiz. Bunun için ABD ile bir anlaşma var" dedi.

"GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Avrupa Birliği (AB) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Suriye`de sığınmacıların geri dönebileceği bir güvenli bölge oluşturmak istediklerini belirterek, "Bunun için ABD ile bir anlaşma var" dedi.

Bozkır, Alman Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda, Türkiye`nin Suriye ve Irak`tan 2 milyon sığınmacıyı kabul ettiğini belirterek, bunun sadece Türkiye`nin sorunu olmadığını ifade etti.

6 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Avrupa`nın mülteciler için oluşturulan kampları takdir etme döneminin bittiğini, buradaki sorunla kaynağında mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozkır, 2 milyon mülteci alan Türkiye`nin 6 milyar dolar harcadığını, ancak Türkiye'nin hiçbir zaman bunun için para talep etmediğini hatırlattı.

Bozkır, insanların sonsuza dek kamplarda kalamayacağını ifade ederek, "Partnerlerimiz bugüne kadar bu sorunun üstesinden gelmek için yükümüzü yeterince taşımadı" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye`ye gelen Suriyelilerin ne iş ne de iyi bir ev aradığını, onların her şeyi geride bırakarak savaştan kaçtıklarını anımsatan Bozkır,  "Suriye`de sığınmacıların geri dönebileceği bir güvenlik bölge oluşturmak istiyoruz. Orada evler, okullar tüm bunları inşa edeceğiz. Bu yola koyuldu. Bunun için ABD ile bir anlaşma var" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir