• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
HÜDA PAR Çınar`da katledilen İbrahim Turan`ın taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) heyeti, Çınar`da polise yapılan silahlı saldırı esnasında oturduğu çay ocağında yaralanan ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İbrahim Turan`ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdulkuddüs Yalçın, HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, HÜDA PAR GİK üyelerinden Mahmut Tekdal ve partililer Çınar`da PKK tarafından bir çay ocağının önünde bekleyen polislere yapılan silahlı saldırıda yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yapılmış, olayda yaralandıktan sonra İbrahim Turan`ın taziyesine katıldı.

Taziye evinde bir konuşma yapan Molla Abdulkuddus Yalçın, yapılan zulmün Allah tarafından hesabının sorulacağını ifade ederek yapılan hiçbir zulmün zalimin yanında kar kalmayacağını söyledi.

“Nemrutluğun davasını sürdürenler de ölecek ve hesap vereceklerdir”

Zalimin de mazlumun da ecelinin olduğunu belirtilen Molla Abdulkuddus Yalçın, “Allah kardeşimize gani gani rahmet etsin. Kendilerine Kürt dedikleri halde, ellerine uzun namlulu silahları alıp Kürdistan`da, Kürtlerin bulunduğu bir kahvehaneyi taramak ihanettir. Kim bu dünyada ne yaparsa ahirette karşılığını mutlaka görecektir. Zulmeden de karşılığı görecektir, zulme uğrayan mazlum da mükâfatını alacaktır. Hiç kimse bu dünyada ebedi kalmayacaktır. Bizden öncekilerin öldüğü gibi biz de öleceğiz. Firavun da öldü, Nemrut da öldü. Bugün Firavunluk, Nemrutluk yapanlar da bir gün ölecekler. Herkese düşen görev aklını başına alıp tefekkür etmesi ve bir an önce doğru yola girip kurtuluşa ermesidir. Allah`tan temennimiz kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sağlanması, barış ve huzur ortamının oluşmasıdır.” dedi.

“Hiçbir ırk diğerinden üstün değildir”

Allah katında üstünlüğün takva ile olduğunu ifade eden Yalçın, “Bugün dil ve ırkçılıkla aramıza girip bizi bu şekilde örgütlemek isteyenler vardır. Allah`ın yanında dillerin ve ırkların bir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük takva iledir. Bu tür propagandalara kanmayalım ve birbirimize düşmanlık etmeyelim. Dilimiz de ırkımız da Allah tarafından verilmiştir. Hiç kimse bunu parasıyla, malıyla, mülküyle, servetiyle veyahut şan ve şerefiyle kazanmamıştır. Allah Azze ve Celle her insanı farklı yaratmış ve bütün farklılıklar da zenginliktir. Kimse bir başka kimseden üstün değil, kimse başka bir kimseye üstünlük taslayamaz. Müslüman olduğumuz müddetçe hepimiz kardeşiz.” ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden İbrahim Turan`ın ailesine başsağlığı dileyen heyet, daha sonra HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Tekdal`ın Karabudak (Spyagê) köyünde vefat eden akrabasının taziyesine katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir