• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Kocaeli Valisinden 17 Ağustos depremi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 17 Ağustos 1999`da yaşanan Marmara depreminin 16. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Vali Güzeloğlu,16 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan Marmara depreminin yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

Türkiye`nin dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunduğu ifade edilen açıklamada “Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır.” denildi.

Yaşanan büyük acıdan ders çıkararak, buna uygun hareket edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde, böyle bir acının Türkiye`de ve dünyada bir daha yaşanmaması temenni edildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir