• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Erdoğan: Türkiye`nin yönetim sistemi değişmiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize`de Kıbledağ Camii`nin açılışı sonrası sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Yetki sınırlarıyla ilgili tartışmalara değinen Erdoğan, "Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı elbette Anayasa'da sınırları çizilen yetkiler çerçevesinde ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır” diyen Erdoğan, “İster kabul edilsin, ister edilmesin. Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir” diye konuştu.

“Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir” diyen Cumhurbaşkanı, hem buna engel olup hem de 'Cumhurbaşkanı her şeye karışıyor' demek, yağmur altında yürürken ıslanmaktan şikâyet etmekten farksızdır" diye konuştu.

“Cibilliyetleri ortaya çıktı”

Erdoğan, haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara`nın yurtdışına çıkmasına değindi:

"İşte görüyorsunuz, ne diyordu o paralel örgütün önde gelenleri, medyası; 'Hâkimler, savcılar yurtdışına kaçar mı? Onlar için adli kontrolle serbest bırakılma gibi bir şey yakışır mı?' Ne oldu, buyurun, kaçtılar mı? Kaçtılar. Ama burada bir şey çok anlamlıydı. Kaçmak suretiyle karakterlerinin, cibilliyetlerinin ne olduğu ortaya çıktı."

Kırmızı bülten çıkarılması zaman alan acil durumlarda kullanılan ‘difüzyon mesajı`  ile aranan ve Ermenistan`dan Almanya`ya gittikleri tespit edilen savcılar hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya`nın kararını beklediğini söyledi.

“Şimdi Almanya'yı da göreceğiz"

“Bu kırmızı bültenle beraber Almanya'yı da göreceğiz, bakalım ne yapacak” diyen Cumhurbaşkanı, “Oldu oldu, olmadığı takdirde Almanya bizden herhangi bir suçluyu bundan sonra Tayyip Erdoğan imzasıyla isteyemez, alamaz, vermem” diye konuştu.

“Herkes uluslararası hukukun gereği neyse bunu yerine getirecek, getirmediği takdirde biz de aynen mukabiliyle cevap veririz” diyen Erdoğan, “Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye, topraklarında bir defa ayağa kalkışı farklı olan bir ülke olmuştur" ifadelerini kullandı. 

“Seçime giren ben değilim ki”

“Tabii bunlar milletin seçtiği Cumhurbaşkanı'nı da görmediler” diyen Erdoğan, “Suriye meselesi de, terör meselesi de, koalisyon meselesi de, paralel yapılanmalar tehdidi de bunun dışında değil. Hepsinin faturası kime kesiliyor? Cumhurbaşkanı'na” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin ardından yabancı basının ‘Erdoğan kaybetti` şeklinde haber yapmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı, “Seçime giren ben değilim, niye bununla beni ilgili hale getiriyorsunuz? Dert başka, yine yıpratmak” dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir