• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bölgenin bölünmemesi için ümmet uyanık olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan halkını tebrik ederek konuşmasına başlayan Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Siyonist İsrail işgaline karşı savaşırken şehit olanların ailelerine taziyelerini iletti. Nasrallah, Siyonistlere karşı mücadelelerinin sürdüğünün altını çizerek, zaferde emeği geçen, savaş esnasında maddi-manevi zarar gören herkese fedakârlıklarından ötürü teşekkür etti.

Zafer bayraklarının her savaşta dalgalanmaya devam ettiğini ifade eden Nasrallah, İsrail'in Lübnan'da asla başarılı olamadığının ve olamayacağına vurgu yaparak, "Görevimiz her işgale karşı gelmektir. Elimizde ne olursa olsun" dedi.

“İsrail`in ‘yenilmez` olduğu yalanı Hejeir Vadisi`nde gömüldü”

Zafer kutlamalarının yapıldığı Hejeir Vadisi'nin önemine de değinen Nasrallah, "Onlarca tank ve asker bu vadi de cehennemi yaşadılar. En önemli silahları olan Merkavalar burada yok edildi. İsrail'in 'yenilmez' olduğu yalanı bu vadi de gömüldü. Bu da tanksavarları kullanan mücahitlerimiz sayesinde kanıtlandı. İsrail büyük bir kibirle topraklarımızı işgal etti ama ağlaşıp koşarak topraklarımızı terk ettiler."  Şeklinde konuşmasına devam etti.

Nasrallah, direnişlerinin devam ettiğini de hatırlatarak, "Mescid-i Aksa'ya uzanan elleri tehdit ediyoruz. Masum sivilleri ve mukaddes yerleri korumaya her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

“Bölgenin bölünmemesi için ümmeti uyarmalıyız”

Bölgenin yeniden bölünmesine karşı çıkılması gerektiği çağrısı yapan Nasrullah, “Bu, şu an Amerika ve İsrail`in bölgede şu an gerçekleştirmeye çalıştığı bir komplodur ve maalesef bazı bölgesel güçler de bilerek veya bilmeyerek kendilerine de zararı dokunacak bu planı uygulamakta ve izlemektedir. Bugün her yerden haykırmalı, halklarımızı ve ümmeti uyarmalıyız. Bölge ülkelerini yeniden bölme ve parçalama planları bölgeyi uzun sürecek etnik ve mezhebi iç savaşlara sokuyor. Suudi Arabistan da aynı ABD gibi terörü kullanıyor. ABD bölgeye kendi politikalarını, haritalarını dayatıyor. Irak'ı ve Suriye'yi hatta Suudi Arabistan'ı parçalamak istiyorlar.  ABD ve İsrail'in çıkarları için Suudi Arabistan bile parçalanacak. Bunun bölge güçlerinin yıkımından, tahrip olmasından mültecilikten başka sonuçları yok. Eğer buna izin verirsek, eğer bu nesil buna izin verirse bölge yeniden bölünüp parçalanırsa, bunun etkileri sonraki nesillerde görülecek ve hepimiz Allah katında sorumlu olacağız.” ifadelerinin altını çizdi.

Bugün IŞİD`in, bilerek veya bilmeyerek bölgenin bölünüp parçalanmasına çalıştığına dikkat çeken Nasrallah,  “Amerikalılar, IŞİD`i bölgenin toplumsal dokusunu değiştirmek, bölge devletlerini ve hükümetlerini yıkmak ve bölge haritasını değiştirmek için kullanmak istiyor. Amerika ve koalisyon güçleri, IŞİD`in şu an zayıflamasını istemiyor. Irak`ta kullandıkları gibi IŞİD`i Suriye`de de kullanmak istiyorlar. ” ifadeleri ile sözlerini sürdürdü.

“Saldırganlar Yemen`de hedeflerine ulaşamayacaklardır”

Nasrallah Suud rejimi öncülüğünde ve Siyonist İsrail ile işgalci Amerika`nın desteğiyle oluşturulan koalisyonun Yemen saldırılana da değinerek,  “Konuşmamın bu bölümünün sonunda bir kez daha 142. Gününü dolduran Yemen`e ve Yemen halkına yönelik Suudi-Amerikan saldırılarını, Amerika ve İsrail`in bölgedeki cinayetlerinden bile korkunç hale gelen bu vahşi gayri insani cinayetleri kınıyorum.  Ve diyorum ki bölgedeki daha önceki savaşlardan alınacak tecrübe Yemen`de de vardır. Yemen`in bir kenti veya bir yeri düşmüş olabilir; ama Yemen halkının inancı, iradesi, direnişi izzet ve onur duygusu ve işgalcilere karşı koyma azmi oldukça bu saldırganlar zafer kazanıp hedeflerine ulaşamayacak.” Dedi.   

Nasrallah daha sonra, Lübnan'da işgale karşı Hıristiyan, Müslüman, seküler tüm Lübnan halkı ile siyasi bir birlik oluşturmanın gerekli olduğu vurgusu yaparak, “2006'da biz yenilseydik herkes yenilmiş olacaktı diyerek Hizbullah'ın Lübnan için önemine dikkat çekti.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir