• DOLAR 32.552
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2435.614
  • ...
Genç`teki 80 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Genç Kaymakamlığı koordinasyonunda Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından SODES kapsamında düzenlenen ``Eğitim Yolunda`` adlı proje ile Gençli 80 öğrenciye ücretsiz dershane eğitimi görme şansı tanındı.
 
``Eğitim Yolunda`` adlı proje ile 20`i SBS`ye hazırlık 20`si YGS`ye hazırlık olmak üzere 40 kız öğrenciye ve aynı şekilde 20`si SBS`ye hazırlık 20`si de YGS`ye hazırlık 40 erkek öğrenciye ücretsiz dershane eğitimi verilecek. Toplamda 80 öğrenciye ücretsiz dershane eğitim şansının tanındığı bu proje ile öğrenciler, istedikleri okullara ve bölümlere daha rahat bir şekilde hazırlanabilecekler.
 
Öğrenciler Ücretsiz Servisler İle Taşınacak
Cuma, Cumartesi, Pazar olmak üzere haftanın üç günü eğitim görecek olan öğrenciler, yine proje kapsamında kiralanan 5 araç ile ücretsiz taşınacaklar. Belirlenen noktadan alınan öğrenciler yine aynı noktada inip evlerine güvenli bir şekilde gidebilecekler.
 
Okullardan Eşit Bir Şekilde Seçildiler
Genç İlçe merkezinde bulunan okullardan seçilen öğrenciler, bütün okullardan eşit bir şekilde öncelikli başarı düzeyi olmak üzere ekonomik düzeylerine göre seçildikleri bildirildi. Bu öğrenciler, okul yönetimi tarafından yine adil bir şekilde seçilip Genç Kaymakamlığına bildirildiği belirtildi.
 
Proje 150 Bin Liraya Mal Edildi
Projenin yaklaşık 150 bin Türk Lirasına mal edildiğini belirten Genç Kaymakamı Muammer Köken, hazırladıkları projenin bölgede bir ilk olduğunu söyleyerek, ``Projemizin yaklaşık 50 bin lirası sadece ücretsiz taşımaya harcandı. Geri kalan kısmı ise dershane ve tanıtım için harcandı. Temennimiz bu projemiz ile yüzde yüz başarı elde etmektir. Ücretsiz dershaneye gönderdiğimiz 80 öğrencimizin başarı elde edip istedikleri okullara ve bölümlere yerleşmeleri bizim için çok önemli bir nokta olduğundan bu öğrencilerimizi sürekli takip edeceğiz. Öğrencilerimizin başarıya ulaşması için kendi öğretmenlerimizi de görevlendireceğiz. 80 öğrenciye ücretsiz dershane eğitimi sağlamak ne kadar önemli bir konu ise bu öğrencilerin takibini yapmak da bir o kadar önemli bir konudur. Bu konu üzerinde durmak için şimdiden gerekli çalışmalarımızı yapmaya başladık ve bu öğrenciler için görevlendirme de yapacağız. Öğrencilerimizin okuduğu dershaneden ayda bir sonuç bildirgesi isteyeceğiz" dedi.
 
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir