• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
PKK/YDG-H`ye operasyon: 102 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul'da 13 ilçede 23 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah Küçükçekmece ve Bağcılar merkezli 13 ilçede 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis helikopteri ile Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin de destek verdiği operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin eylem hazırlığı içerisinde oldukları öne sürüldü.

Aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar, dijital malzemeler ve poşular ele geçirildi.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Denizli'de 12 gözaltı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Özel Harekat şubeleri tarafından  PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyon düzenlendi.

Kent merkezindeki önceden belirlenen 12 ayrı adrese bu sabah baskın yapan polis, örgüt üyesi olmak ve propagandasını yapmak suçlamasıyla 12 kişiyi gözaltına aldı.

Evlerde yapılan aramalarda, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve havai fişekler bulundu. Emniyete götürülen 12 kişinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Mardin'de 14 gözaltı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ye  yönelik operasyonda 14 kişi yakalandı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de 14 şüphelinin gözaltına alındığı, aramalarda 250 kilogram patlayıcı, 2 roketatar, 3 kalaşnikof, bir pompalı tüfek, bomba süsü verilmiş 2 paket, 35 molotofkokteyli, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildiği bildirildi.

Van'da 2 operasyon

Van'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2 operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı.

Polis, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik Hacıbekir Mahallesi'ndeki çeşitli adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 13 şüpheliyi yakaladı.

Kent merkezi ve Başkale ilçesinde de izinsiz gösterileri organize ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Şehir merkezinde 5, Başkale ilçesinde de bir kişi gözaltına alındı.

Öte yandan,PKK'ya yönelik önceki gün ve dün sabah gerçekleştirilen operasyonlarda Mersin, Adana, Ankara, İzmir ve Şanlıurfa'da PKK üyesi oldukları iddiasıyla 42, kişi gözaltına alınmıştı. 

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir