• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
PKK`lılar Abalı Kayak Tesislerini ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`ın Gevaş ilçesi Abalı Mahallesi`nde bulunan ve 2012 Yılında yaklaşık olarak 6 milyon TL harcanarak hizmete açılan Abalı Kayak Tesisleri ve baz istasyonu PKK`liler tarafından ateşe verildi.

Edinilen bilgilere göre, saat dün gece saat 01.00 sularında bir grup PKK'li Abalı Mahallesi'nin üst tarafında bulunan Abalı Kayak Tesislerine saldırı düzenledi. Kayak merkezinde bulunan sosyal tesis ve bir GSM şirketine ait baz istasyonunu ateşe veren PKK'li grup, daha sonra gecenin karanlığından faydalanarak izlerini kaybettirdi. Tesiste bulunan görevlinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, yangını büyümeden söndürdü. Kayak merkezinde bulunan gece görevlisi, yangından etkilenmesi nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan Van Valiliği`nden de konuyla ilgili yazılı bir açıklama geldi.

Açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`ne ait Gevaş Abalı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Abalı Kayak Tesislerinin gece saat 01.00 sıralarında, 7 kişilik PKK`li bir grup tarafından kundaklandığı belirtildi. 

Açıklamanın devamında tesis güvenlik görevlisinin etkisiz hale getirilerek, tesisin ateşe verildiği ifade edilerek, “Olayda tesisin giriş kapısı ve binanın 50 metre yakınında bulunan kafeteryanın kapıları ile aynı yerde bulunan özel bir şirkete ait baz istasyonunu hasar görmüştür. Kundaklama olayını gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları daha sonra dağlık alana kaçmıştır. Tesiste bulunan güvenlik görevlisi yangına ilk müdahaleyi yapmış ve daha sonra olay yerine gelen itfaiye tarafından yangın söndürülmüştür.” denildi.

Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

Van`da kış sporlarının vazgeçilmezi olan Abalı Kayak Tesisleri 2012 yılında yaklaşık 6 milyon TL harcanarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hizmete açılmıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir