• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Şırnak`ta DBP`li yöneticilerden ikisi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratik Bölgeler Partisi  (BDP) Şırnak İl Başkanlığı`nca 3 gün önce İl Başkanı Salih Gülenç tarafından gerçekleştirilen özerklik konuşmasının ardından düzenlenen operasyonlarda  gözaltına alınan DBP`nin 3 yöneticisinden 2`si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Gülenç   yaptığı  söz konusu konuşmada, devletin hiçbir kurumunu muhatap kabul etmeyeceklerini  ve kendi öz savunmalarını gerçekleştireceğini söylemişti.

Basın açıklamasının ardından Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı`nın  yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince basın açıklamasına katılan DBP il Başkanı Salih Gülenç, DBP İl Başkan yardımcısı Zozan Onuk, Şırnak Beldiye Başkanı Serhat Kadırhan`ın da aralarında bulunduğu partili ve belediye meclis üyelerinin de aralarında olduğu 10 adrese düzenlenen operasyonda DBP yöneticilerden Salih Ürek, Leyla İşlek ile Belediye Meclis üyesi Kamil Külter`in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Ürek ve İşlek “Anayasal düzeni bozmaya çalışmak” ve “ örgüt üyeliği “ suçlarından tutuklandı. Kamil Külter ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İkametlerinde bulunmayan DBP İl Başkanı Salih Gülenç`in de aralarında bulunduğu 7 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir