• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Bingöl, Depremzedelere Kucak Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Van`da meydana gelen 7,2 ve akabinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evlerini kaybeden, barınak sorunu yaşayan ve soğuk hava koşullarında yaşam mücadelesi veren depremzedelere Bingöl halkı kucak açtı. Bingöl`de depremzedeler için 50 tane evin tahsis edildiği ifade edildi.
 
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl` yerleştirilen Vanlı depremzede aileleri ziyaret edip, dertlerini dinledi. Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Vali Güvençer, Bingöl`e yerleştirilen depremzede ailelerin dertlerini dinlemek amacıyla böyle bir ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, depremzede ailelerin sıkıntılarını çözmeye çalıştıklarını belirtti. Depremzedeler için 50 evin tahsis edildiğini söyleyen Vali Güvençer, 24 ailenin barınma sorununun giderildiğini aktardı.
 
Bingöl`de hayırseverlerin 50 tane evi depremzedelere tahsis ettiğini belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, "Şuana kadar 35 aile gelip müracaat etti. Bu ailelerden 19`u tahsis edilen evlere, 5`i de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirildiğini belirtti. Toplam 24 ailenin (119 kişi) barınma sorunu giderilmiş oldu. Kalan 11 ailenin yerleştirme işlemleri de devam ediyor. Bu ailelerimizin de Van`dan gelmesini bekliyoruz. Ayrıca 3 öğrenci de Sevgi Evleri`ne yerleştirildi. Ev vermek isteyen hayırseverler ile Bingöl`de barınmak isteyen depremzede ailelerin kayıtlarını ve güncellemelerini günlük olarak Afet İşleri Başkanlığı`na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na, Van ve Erciş Kriz Merkezlerine, Bingöl Kızılay Şube Başkanlığı`na, Bingöl İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü`ne bildiriyoruz" dedi.


Sıcak Aş Veriliyor
Depremzede ailelerin günlük sıcak aş ihtiyacının da Bingöl Valiliği tarafından Kızılay Bingöl Şube Başkanlığı Sıdıka Hanım Aş Evi aracılığıyla karşılandığını aktaran Boğatekin, her gün sabah kahvaltısı ve öğren ile akşam yemeklerinin verildiğini anlattı.
 
Evler Boş, Destek Gerekiyor
Ev tahsis eden hayırseverlerin sayısının her geçen gün arttığını ancak ailelerin boş evlere yerleştirilmesi durumunda sıkıntı yaşandığını aktaran Boğatekin, şöyle devam etti: "Ev var ama içi boş. Aileler boş evde nasıl oturabilir ki? İmkanlar dahilinde talepleri karşılıyoruz ancak bu noktada yine hayırseverlerimize ihtiyaç duyulmaktadır. Halkımızın, kullanılabilir, eskimemiş elektrikli ve tüplü ısıtıcılar, yatak, beyaz eşya, halı, kanepe ve benzeri malzemelerin temininde destek sunmasını bekliyoruz. Depremzede aileler evlerini toplayıp buraya getiremiyor. Bu nedenle buradan temin edilecek malzemelerle ihtiyaçları karşılamalıyız. Bunun için halkımızın bir kez daha duyarlılık göstermesini diliyoruz. Boş olan evleri de doldurabilirsek müracaat eden aileleri hemen yerleştirebiliriz. Halkımızın hassasiyetine ve duyarlılığına güveniyoruz. İnşallah bu sıkıntıları da kısa sürede atlatmış olur ve gelen misafirlerimize en iyi şekilde ağırlamış oluruz."
 
Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir