• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...
`Mursi`nin hayatı kırmızı çizgimizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Islah (Reform) Partisi Genel Başkanı Atiyye Adlan, "Cumhurbaşkanı Mursi'nin ve diğer tutukluların hayatı, onuru ve insanlığı kırmızı çizgimizdir. Onların, haklarına yönelik herhangi bir ihlal karşısında susmayacağız" dedi.

Muhalifler, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te askerin yönetime müdahale etmesi sonucu başlayan gösterilerin ardından 14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan darbe karşıtlarına yönelik kanlı müdahalenin ikinci yılı dolayısıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda grup adına bildiri okuyan Mısır Islah Partisi Lideri Adlan, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve diğer tutukluların "kırmızı çizgileri" olduğunu kaydetti.

Adlan, "Cumhurbaşkanı Mursi'nin ve diğer tutukluların hayatı, onuru ve insanlığı kırmızı çizgimizdir. Onların, haklarına yönelik herhangi bir ihlal karşısında susmayacağız" dedi.

"Devrim, tüm meşru yolları takip edecek, hiç kimseye boyun eğmeyecek" diyen Adlan,  "Eğer devrimin, üzerine kurulu olduğu esaslara aykırı bir durum ortaya çıkarsa, ümmetin alimleri son sözü söyleyecek, gidişatı belirleme rolü onların olacak" ifadesini kullandı.

Meydanlarda katledilenlerin "kısas" hakkı ve "meşruiyetten" ödün vermeyeceklerini" dile getiren Adlan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerin şeriata uygun, adil kısas hakkı, (Mursi'nin yönetime dönmesine işaret edilerek), meşruiyetin tam bir şekilde geri dönmesinden taviz vermemek, ihmal edilmesi veya herhangi bir durumda aşılması mümkün olmayan devrimci ilkelerimizdir. Mısır devrimi bağımsızdır ve Mısır halkınındır."

"Sisi, Halkın iradesini hiçe saydı"

Eski milletvekili Muhammed Mesad da  toplantıda yaptığı konuşmada, "Sisi, askerlerine halka karşı helikopterler, tanklar, keskin nişancılar aracılığıyla saldırıya geçmeleri talimatını verdi. Böylece, korkunç Rabia katliamını gerçekleştirerek, silahsız kadın, erkek, çocuk oradaki herkesi öldürttü" diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir