• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun zamandır yorucu bir tempoda ders çalışan ve girdiği TEOG sınavlarının ardından 6-16 Temmuz tarihleri arasında yerleştirme tercihlerini yapan on binlerce 8`inci sınıf öğrencisinin yerleştirme sonuçları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı`nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilen TEOG yerleştirme sonuçlarıyla öğrenciler hangi liselere kayıt yaptıracaklarını öğrenebiliyor.

TEOG yerleştirme sonuçlarını nasıl öğrenebilirim?

Milli Eğitim Bakanlığı`nın resmi internet adresi olan “www.sinavlar.gov.tr” ve "teog2015.meb.gov.tr" üzerinden açıklanan TEOG yerleştirme sonuçlarına tıklayıp sizden istenen bilgileri siteye girerek TEOG yerleştirme sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Peki TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından süreç nasıl işleyecek?

Yerleştirme sonuçlarını öğrendim şimdi ne olacak?

Bakanlığın yayınladığı yeni ‘Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu`na göre TEOG öğrencileri tek bir yerleştirmede liselere yerleştirildi. Yani tekrardan yedek bir yerleştirme yapılmayacak. 25 tercih içinde hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler ise sistem tarafından otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yerleştirildi.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri nasıl yapılacak?

Yerleştirmeye esas nakil işleminde bulunmak isteyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulanabilecek. İl ve ilçe sınırlaması olmadan 3 dönem halinde yapılabilecek olan başvuruda her okul için boş kontenjan zorunluluğu olmadan tercihler alınacak. İlk nakil için başvurular 17 Ağustos pazartesi günü başlayacak ve 21 Ağustos cuma gününe kadar devam edecek. İlk nakil başvurularının sonuçları ise 24 Ağustos pazartesi günü açıklanacak.

Nakil başvurularında ikinci ve üçüncü dönem

Yerleştirmeye esas nakillerde ikinci dönem başvuruları ise 24 Ağustos pazartesi günü başlayacak ve 28 Ağustos Cuma günü sonlanacak. İkinci dönem nakil başvurularının sonuçları ise 31 Ağustos pazartesi günü açıklanacak. Nakil tercihlerinde üçüncü ve son dönem başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında alınacak. 7 Eylül pazartesi günü ise üçüncü dönem nakil başvurusu sonuçları açıklanacak. Ayrıca il veya ilçe sınırları içerisinde yapılacak olan nakil tercih başvuruları da 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de açıklanacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin de tamamlanmasının ardından 14 Eylül pazartesi günü 2015-2016 eğitim öğretim yılı için ilk ders zili çalacak ve öğrenciler yeni okullarına başlayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir