• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyat`ta Linyit kömürü yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından (SYDV) toplamda 10 bin dar gelirli aileye kalorisi daha yüksek olan ve daha az hava kirliliğine neden olan Kütahya-Tavşanlı Linyit kömürü dağıtılacak.

Kömür yardımı ile ilgili açıklamada bulunan Midyat SYDV Müdürü Alaattin Bilgiç, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 10 bin aileye 7 bin ton kömür yardımının yapılacağını belirterek, “İlçemiz merkez, köy ve beldeleri için toplam 10 bin ton kömür istenmiş olup, gelen kömür 7 bin aileye dağıtılacak. Çevrenin korunması adına bu yıl SYDV aracılığı ile dar gelirli vatandaşlara kalorisi daha yüksek olan ve daha az hava kirliliğine neden olan Kütahya-Tavşanlı kömürü dağıtıyoruz.” dedi.

Yunus Emre Mahalle Muhtarı Faysal Üstün ise, dağıtılan kömürün kaliteli olmasından dolayı vatandaşların talebinin arttığını ifade ederek, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın başarılı çalışması sonucu çetin kış şartlarında ihtiyaç sahiplerinin evlerinin ısınmasına vesile olunurken, yapılan düzenli ve başarılı çalışmayla da vatandaşların hayır duası alınmış oldu. Bu yıl ki kömür dağıtımları şu ana kadar sorunsuz bir şekilde devam ediyor." dedi.

Üstün, havayı kirletmemesi, iyi bir şekilde yanması ve   ısı vermesi  nedeniyle  bu kömürü kullanan vatandaşların son derece memnun olduklarını söyledi. ( Süleyman Tunç - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir