• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Diyarbakır'da genetik hizmet başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bölgede ilk olma özelliği taşıyan tıbbi genetik polikliniği ve laboratuarı hizmete açıldı.

Tıbbi genetik polikliniği ile yapısal farklılığı olan bireylere tanı, takip ve yönlendirme hizmeti veriliyor.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi ve Genetik Uzmanı Doktor Bayram Taşkın, genetik hastalıklar ve kurulan poliklinik hakkında bilgi verdi.

Genetik hastalıkların doğuştan gelen bir yatkınlık durumu olduğunu belirten Taşkın, “Genetik hastaların, görünen veya iç organlarında olup görünmeyen yapısal farklılıkları vardır. Ayrıca hastalarımızın bazı özellikleri doğumda var olabilmekle birlikte bazı özellikleri belirli yaşlarda ortaya çıkabilmektedir. Genetik danışma ise kalıtsal problemleri olan kişilere hastalığın tanısı, aile bireylerinde görülme riski ve çözüm yolları ile ilgili bilgi verilmesidir.” dedi.

Tıbbi genetik polikliniği ile genetik testlerin artık şehir dışına yollanmadan Diyarbakır’da yapılabileceğini söyleyen Taşkın, “Genetik yapılarda meydana gelen değişimler sonrası oluşan hastalıklara ‘genetik hastalıklar’ adı verilmektedir. Genin neresinde nasıl bir değişiklik olduğunu araştıran testlere de genetik testler denmektedir. Tıbbi genetik polikliniği ile artık genetik testler şehir dışına yollanmayacak. Bu testler, Diyarbakır’da yapılabilecek. Hastayı bir bütün olarak değerlendirebilmek ve hastaya uygun tedaviyi belirleyebilmek için genetik polikliniği Diyarbakır bölgesi için önemli bir kazançtır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir