• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Somalili Yetimler Türkiyeli Hayırseverlere Emanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son 20 yılı iç savaşa ve siyasi istikrarsızlığa sahne olan Somali son olarak 60 yılın en büyük kuraklığı ile mücadele ediyor. İç savaş nedeniyle merkezi bir devletten uzak olan Somali’de alt yapı, eğitim ve sağlık gibi konularda büyük sıkıntılar yaşanırken kuraklık ile birlikte ülke halkı büyük kayıplar yaşamaya başladı.
 
Somali’de yaşanan kuraklık beraberinde açlık ve ölümü getirirken Türkiye halkı bütün gücüyle Somali’ye destek oldu. Tüm Türkiye, Somali halkına destek olmak için hareke geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı da Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını bölge halkına ulaştırırken, Somali’nin kalkınması için kalıcı projelere de imza attı.
 
Son olarak Türkiyeli hayırseverlerin bağışları ile yapılacak olan yetimhanenin temel atma töreni gerçekleştirildi. Somali’nin başkenti Mogadişu’da yapılacak olan yetimhanenin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Somali Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun da katıldı. Temel atma töreninde Somalili çocukların büyük ilgi gösterdiği Bekir Bozdağ çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi. Bekir Bozdağ törende yetimlerin bakımına gösterilmesi gereken önemden bahsederken İHH İnsani Yardım Vakfı’na çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
 
Yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak yetimhane kompleksi erkek ve kızlar için ayrı ayrı 2 yatakhane, okul, sağlık kliniği, Kur’an okulu, derin su kuyusu, market ve camiden oluşacak. Kompleksin bir çocuğun ihtiyaç duyacağı tüm birimleri içinde barındırması planlanıyor. Yetimhane bölümü 200 yetim çocuğa, okul bölümü ise toplamda 1.400 çocuğa hizmet verecek. 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yetimhane kompleksinin 1 yıl içerisinde tamamlanması düşünülüyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir