• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
 Adana Umut Der`in Yardımları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ADANA - Depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik başlattıkları yardım kampanyasının sürdüğünü hatırlatan Adana Umut-Der Başkanı Selahaddin Yeniay, şu ana kadar yaklaşık yüz aileye; çeşitli ev eşyası, giysi ve gıda gibi yardımlarda bulunduklarını söyledi. Ayrıca depremzede aileleri ziyaret ettiklerini belirten Yeniay, onlara ulaştırdıkları maddi yardımın yanı sıra manevi olarak yanlarında olduklarını ve moral vermeye çalıştıklarının altını çizdi.
 
Adana`ya gelen depremzede ailelerin tespiti ve temel ihtiyaçlarının belirlenmesi için dernek üye ve gönüllüleriyle yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirten Yeniay, "Depremzede kardeşlerimiz, en başta barınma sorunuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Ayrıca ısınma ve gıda ihtiyaçları noktasında sıkıntı çekmektedirler. Tüm bu ihtiyaçların karşılanması noktasında hayırsever Adanalı kardeşlerimizden destek istiyoruz" dedi.
 
Yeniay, dileyen hayırseverlerin 0322-352 70 52 & 0542-626 46 63 telefonlarından kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.
Yardım faaliyetlerinde bizzat görev alan Umut Der üyelerinden İsmail Özdemir ise artçı sarsıntıların devam ettiği Van`dan Adana`ya göçün yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti. Dernek olarak ellerinden geldiği kadar yardımda bulunduklarını ifade eden Özdemir, "Depremzede aileler, otobüslere binip gelmişler, yanlarında hiçbir şey getirememişler, dolayısıyla yardıma muhtaçlar. Bizim tespitlerimize göre en çok halı, kilim, yatak, yastık, battaniye, soba, yakacak ve en önemlisi temel gıda malzemesine ihtiyaç duyuyorlar. "dedi.
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir