• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Adana`da "İtfaiye yangına müdahale etmedi" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmamoğlu ilçesinde yerleşim merkezinde bulunan bir saman deposunda çıkan yangına, ‘iş makineleri zarar görür` gerekçesiyle müdahale edilmediğini ileri süren CHP Adana Milletvekili Elif  Doğan Türkmen sorumluların hesap vereceğini söyledi.

İmamoğlu ilçe merkezinde bir saman deposunda öğlen saatlerinde başlayan yangının 6 saatte söndürülememesi üzerine olayı yerinde incelemek üzere ilçeye giden Milletvekili Türkmen, vatandaşlardan bilgi aldı.

Yangının meydana geldiği mekânda incelemede bulunup vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Türkmen, “Olayın takipçisi olacağım. Sorumlular hakkında burada nasıl bir ihmalkârlık yapıldıysa, hiçbir şeyden çekinmeden bu işin sonuna kadar üzerine gideceğimizi söylemek istiyorum.” dedi.

İmamoğlu Belediyesine tepki gösteren mahalleliler ise; yangın ihbarı yaptıklarını ve müdahale için iş makinesi istediklerini ancak aradıkları belediye başkanının, kendilerine “Aracın lastikleri yanar, zarar görür” diye cevap verdiğini iddia ettiler.

Çıkan yangını iş makinesi kiralayarak söndürdüklerini ifade eden mahalle sakinleri, “Bizim bir araç lastiği kadar önemimiz yokmuş diyerek” İmamoğlu Belediye Başkanına serzenişte bulundular.

Öte yandan, Yangında can kaybı ve herhangi bir yaralanma olayı yaşanmazken, ciddi sayılabilecek tutarda maddi hasar meydana geldi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir