• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Afyonkarahisar, Kütahya'nın doğusu, Isparta, Osmaniye, Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın kuzey ve doğusu, Ankara, Eskişehir, Konya'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Trabzon'un iç kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu yakasında yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu yakasında yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar ile Kütahya'nın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu Isparta, Osmaniye, Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın kuzey ve doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya'nın kuzey ve batı kesimleri ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimleri ile Trabzon'un iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Az bulutlu ve açık 23/32

Ankara: Parçalı bulutlu, yer yer yağışlı 19/34

İzmir: Az bulutlu ve açık 24/33

Adana: Az bulutlu ve açık – sıcak 26/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık – sıcak 21/40

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 20/42

Van: Az bulutlu ve açık 15/31 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir