• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
İstanbul başta Olmak üzere birçok ilde şafak operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara'nın yanı sıra İstanbul, Adana ve Van'da PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen polis, söz konusu illerde toplam 5 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerdeki aramaların devam ettiği, gözaltına alınanların ifade işlemleri için Ankara'ya getirileceği öğrenildi.

İstanbul

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başta Başakşehir ve Pendik'te olmak üzere 5 adrese DAEŞ'e yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine gittikleri tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 kurusıkı tabanca, bir kısa namlulu tüfek, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

İzmir

İzmir'de de PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 3 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat, Çevik Kuvvet destekli akrep ve TOMA araçlarının katılımıyla Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde "şafak" operasyonu düzenledi.

Önceden belirlenmiş çok sayıdaki adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyona, polis helikopteri de destek verdi. Yaklaşık 350 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, bazı evlerin açılmayan kapıları 'koçbaşı' ile kırılırken, çevrede de geniş güvenlik önlemi alındı.

Operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda pompalı av tüfekleri, tabanca ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ekipler, evlerdeki bazı bilgisayarlara da el koyarak dijital verileri kopyaladı.

Operasyonlarda gözaltına alınanların, terör örgütü PKK'nın yönlendirmesiyle İzmir'de şehir yapılanması KCK kapsamında faaliyet gösterdikleri, örgütün kırsal kadrosuna adam kazandırma yönünde faaliyet yürüttükleri ve kentte eylemler yaptıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Şanlıurfa

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat destekli Suruç ilçesinde 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, PKK üyesi oldukları iddiasıyla Mehmet B, İbrahim Halil Ç. ve Halil B. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametgahlarında aramalarda ise 1 Kalaşnikof tüfek, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 308 mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Adana

Adana'da PKK ve KCK'ya yönelik 17 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 5 tabanca, 2 pompalı tüfek ve bu silahlara ait birçok mermi ve fişek ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki çeşitli mahallelerde PKK ve KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Özel Harekat polislerinin yanı sıra helikopterin de destek verdiği operasyonda 17 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin evlerinde yapılan aramalarda 5 tabanca, 2 pompalı tüfek, bu silahlara ait birçok mermi ve fişek ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü ve sorgularının sürdürüldüğü öğrenildi.

Mersin

Mersin'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki çeşitli mahallelerde PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyon düzenlendi.

İzinsiz gösterilerde polise molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı atan örgüt üyelerine yönelik operasyonda 3'ü 18 yaşından küçük toplam 5 kişi gözaltına alındı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir