• DOLAR 32.431
  • EURO 34.454
  • ALTIN 2487.222
  • ...
Gaziantep`te Yaz Kur`an kurslarına yaklaşık 9 bin öğrenci katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Camiler başta olmak üzere Kur`an kursu ve belediyelere ait sosyal tesislerde düzenlenen Yaz Kur`an kurslarına katılarak eğitimlerini tamamlayan öğrencilere yönelik mezuniyet programında   öğrencilere mezuniyet belgeleri verilerek Kur`an`ı Kerim hediye edildi.

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren 48 sosyal tesiste Kuran-ı Kerimi eğitimi alarak kursu başarıyla tamamlayan 8 bin 802 kursiyer için mezuniyet programı düzenlendi.

Şahinbey Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz,  Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, daire müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan törende kursiyerlerin seslendirdiği ilahiler törene ren katarken, törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sözlerine Kuran-ı Kerim öğrencilerini tebrik ederek başladı. 

Şahinbey Belediyesi bünyesindeki 73 sosyal tesisin 48`inde Kuran-ı Kerim kursu açıldığını belirten Tahmzaoğlu, “Bu yıl Yaz Kuran Kurslarımıza katılan 8 bin 802 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi kutluyor ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum.” ifadelerini kutladı.

Kuran-ı Kerim`in  dinimizin temeli olduğunu belirten Tahmzaoğlu, Kuran-ı Kerim, öğrenmek, bilmek ve yaşamak çok önemlidir diyerek, “ Sadece Kuran-ı Kerim değil ilmihal dersleri, siyer dersleri yaz kurslarımız bünyesinde öğrencilere verildi. Şimdiye kadar 60 binin üzerinde vatandaşımız Kuran-ı Kerim kursumuzdan faydalanmış durumda. Son 3 yıldır da Kuran-ı Kerim dağıtıyoruz ve şu ana kadar 26 binin üzerinde Kuran-ı Kerim dağıtmış durumdayız.”dedi.

Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ise mezun olan kursiyerlerin yanında olduklarını belirterek, “Şahinbey Belediyemizin sosyal tesislerinden mezun olmaya hak kazanan sevgili öğrencilerimizle birlikte olmak için buradayız. İnşallah bu tür etkinliklerde hep birlikte olacağız. İnşallah kursiyerlerimiz buradan aldıkları Kuran-ı Kerimleri hayatlarında bir rehber olarak kullanır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, törene katılan öğrencilere mezuniyet belgeleri verilerek Kur`an`ı Kerim hediye edildi. 

(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir