• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kutlu,`Adıyaman`ı karıştırmaya güçleri yetmeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu ile ilgili yayımlanan haberlerin maksadı aştığını dile getiren ve son dönemlerde karanlık bazı ellerin Adıyaman üzerinde kirli hesaplar peşinde olduğunu söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Toplam nüfusu 600 bini aşan bir ilde, her dinden, her düşünceden, her görüşten insanların bulunmasından daha doğal bir şey de yoktur. Ülkeyi yasa boğan son iki önemli olayın faillerinin aynı ilin nüfusuna kayıtlı olması da tüm ilin aynı yapıya sahip olduğu anlamı taşımaz. Bu olayları fırsat bilen bazı kesimler, bu yolla Adıyaman için bir linç kampanyası başlatmış durumda. İlin yöneticileri olarak bu kesimlerle ilgili her türlü mücadeleyi vermeye hazırız” diye konuştu.

Adıyaman`ın yer altı ve yerüstü zenginlikleriyle ülke ekonomisine büyük katkılar sunan illerin başında geldiğini de hatırlatan Kutlu, “Adıyaman, tarihi boyunca teröre hiç prim vermemiş, Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla herkesin kardeşçe yaşadığı bir il olarak ön plana çıkmıştır. Bu ilde Sünnimiz, Alevimiz, Hıristiyanımız daha önce nasıl kardeşlik içerisinde sosyal yaşamlarını sürdürüyorsa, bugün de aynı şekilde yaşamını sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

Bir takım basın organlarının Adıyaman`ın imajını bozmaya yönelik haberler yaptığını söyleyen Başkan Kutlu, “Adıyaman`ımızın imajını bozmaya yönelik yapılan bu tarz haberlerle bu ili karıştıramayacaklarını bilmeleri gerekir. Adıyamanlılar olarak, Adıyaman`ı hedef gösterir tarzda, teröristlerin Adıyaman ile özleştirilmesi yönündeki haberleri kabul edemiyoruz. Adıyaman bir huzur kentidir. Adıyaman yıllardır teröre prim vermediğini  kanıtlamış bir ildir.” dedi.  (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir