• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
Midyatlı  çocuklar Kur`an`ı gönüllerine yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ta  22 Haziran`dan beri  devam  eden  yaz Kur`an  kurslarında   binlerce  erkek ve kız öğrenci  aldıkları Kur`an , Tecvid, İtikad, İbadet ve Siyer gibi İslami bilgilerle yaz tatilini en hayırlı şekilde değerlendirmenin mutluluğunu   yaşıyorlar.
 
Midyat Müftülüğünden  alınan bilgilere göre  bu dönem  Midyat merkez , bağlı mahalle ve köylerde  7 kız, 1 erkek Kuran Kursu ve  128 camide   221 öğretici ile   4 bin 432 kız ve erkek  öğrenci  kurslardan   istifade ederek  Kur`an-ı  Kerim`i ve dini bilgileri öğrendiler.
 
Hacı Kasım Altunkaya camisinde ders veren kurs hocası Mustafa özel  çalışmaları hakkında  bilgi vererek, “ Çok şükür fire vermeden   kursumuza devam eden 35   öğrencimizi, her konuda  belirli bir safhaya getirmiş bulunuyoruz. Kur`an ,  Tecvit, İtikad, İbadet, Siyer gibi ilimlerden önemli konuları işledik. Uygulamalı olarak da tatbik ettik. Güzel bir verim aldık. Bazen spor olarak güreş gibi sünnete uygun sportif etkinlikler de  yapıyoruz.  Emeği geçen  tüm arkadaş ve hocalarımızdan, müftülüğümüzden ve öğrencilerimizin ailelerinden Allah razı olsun.” dedi
 
Kurs hakkında  duygularını dile getiren bir öğrenci  şöyle konuştu. “  22 Hazirandan beri kursa geliyorum. Kur`an öğrenmek için geldim . Herkesin gelmesini tavsiye ederim.  Kur`an dışında  abdest almayı , namaz kılmayı , Peygamber Efendimizin hayatını  ve tecvidi bu kursta   öğrendim.”  

Bir diğer kurs öğrencisi ise, ”Buraya geldiğim için çok seviniyorum, Elif Ba`yı okudum ve Kur`an`a geçtim. Şimdi Kur`an`ı çok iyi biliyorum. Tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

Hacı Kasım Altunkaya  Kız Kur`an Kursu  hocalarından Zeynep Kurnaz ise kursları ile ilgili şu ifadeleri kullandı. “ Kız Kur`an kursumuz da  2 sınıf olmak üzere,  yaklaşık 30 öğrencimizle,  Kur`an ve Dini bilgiler kapsamındaki  derslerimize devam ediyoruz.  2 aylık bir sürede çok mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum . Diğer hoca arkadaşımla  Kur`an , Tecvid,İtikad, İbadet,Siyer gibi ilmi konuları işliyoruz. Kızlarımızı  her konuda bilgilendirerek  ailelerine teslim edeceğiz inşallah . “dedi.

Kız Kur`an kursu öğrencilerinden   Bahar Yiğit,  hocalarına teşekkür ederek duygularını şöyle dile getirdi: ” Yaklaşık 2 aydır kursa devam ediyorum. Kur`an-ı Kerim`i güzel bir şekilde hocamızın yardımıyla öğrenip hatmedeceğiz inşallah. Bunun için çok mutluyuz. Peygamber Efendimizin hayatını da  burada öğrendik. “

“ Çocuklarımıza her zaman sahip çıkalım”

Midyat Müftüsü M.Şafi  Bilik yaz Kur`an Kursları ile ilgili yaptığı açıklamada,   ”  Öncelikle bu hayırlı çalışmalarda emeği geçen  kurs hocalarımıza  teşekkür ediyorum. Midyat`ımızda  yaptığımız tüm çalışmalarımızın halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kur`an kursu hizmetlerimiz, olması gereken bir hizmettir aslında. Biz  sadece en iyi şekilde geçmesi için katkıda bulunuyoruz. Sadece yaz tatiliyle kalmayıp, yılın 12 ayında öğrencilerimizin cami ve kurslara   devam etmesini istiyoruz. Bu konuda ailelere çok iş düşüyor. Burada öğrendiklerini  evde ya da  okulda tekrar etmeyen öğrenci, bir süre sonra öğrendiklerini unutabilir. Bu da 2 aylık emeklerinin boşa gitmesine sebep olur. Bu nedenle aileler çocuklarını  her zaman cami ve kurslara yönlendirmeli ve ön ayak olmalıdır. Kötü arkadaş ortamlarından onları korumalıdır.  Bu şekilde yapılırsa ancak  çocuklarımızı iyi bir birey olarak yetiştirebiliriz. “ ifadelerini  kullandı.

Öte yandan yaz Kur`an kurslarının  21 Ağustos`ta sona ereceği belirtildi.   (Süleyman Tunç – İLKHA )


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir