• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
İHL kız öğrencileri Gaziantep`te bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik ortaklaşa düzenlenen program çerçevesinde Gaziantep` gelen  öğrenciler Müftülük tarafından verilen sabah kahvaltısında buluştu.

Diyarbakır başta olmak üzere Bingöl, Siirt ve Trabzon gibi Türkiye`nin çeşitli illerinden gelen İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen programın 4 hafta süreceği belirtildi.

Kahvaltı programına, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Müftü Yardımcısı Esma Erten, Okul Yöneticileri ve öğrenciler katıldı. 

Programda bir konuşma Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, manevi yönden güçlü olmayan toplulukların huzurlu olamadığını söyledi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında, bu gün   önceki yıllara nazaran toplum olarak daha iyi imkânlara sahip olunduğunu ve bunun da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eti.

Günümüz gençlerinin diploma ile birlikte asıl diploma olan ahiret diplomasını kazanmak için de çaba harcaması gerektiğini belirten Çelik, “Sizlerin şurada kurduğunuz dostluklar, ahiret dostluğudur. Cenabı Hakk`ın bizlere takdir ettiği kaderde mutluluk vardır. Kendinizi iyi yetiştirin, bol bol kitap okuyun,  şehirlerinizde huzur tebliğcisi olun, İyilikte yardımlaşın, iyi arkadaşlık insanoğlu için en büyük kazançtır. Hepimiz kardeşiz birbirimizden farkımız yoktur.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edilirken, Müftü Çelik öğrencilerle toplu resim çektirdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir